HŽRK Grude Autoherc pokazao da s pravom “puca” na novi naslov

“Kćeri bure” slavile pobjedu s velikih 18 golova razlike

xfdh
30.10.2015.
u 06:15

Zaostala utakmica 3. kola ženske rukometne Premijer lige BiH protiv ŽRK Goražda u taboru HŽRK Grude Autoherc očekivala se s punom mobilnošću.

Samo uvod neizvjestan

Naime, ljetos pojačane Goraždanke u javnosti kotiraju kao favoritkinje za naslov, ali isti status imaju i aktualne prvakinje BiH Gruđanke, te Jedinstvo iz Tuzle i Ilidža. Ali, samo su uvodne minute bile neizvjesne. Gošće iz Goražda povele su 2:1, a onda je krenula grudska bura, ustvari prava oluja. Uskoro je bilo 7:2, a razlika je rasla iz minute u minutu. Na poluvremenu je već bilo 20:12, pa je jasno bilo da bodovi ostaju u Grudama. Oko 200 navijača u dvorani Bili brig nastavilo je bodriti domaće djevojke pa je rezultatska razlika dosezala i 19 pogodaka. Gošćama nije pomoglo ni što je trenerica domaćih Zlata Zubac stalno vršila izmjene dajući prigodu igračicama s klupe. Na kraju je bilo 18 pogodaka razlike (40:22). Na vratima Gruđanki Anica Gudelj “nabrala” je 13 obrana, a Anđela Milas dodala četiri svoje. U napadu ubojita je bila Ana Vrančić, koju gošće nisu znale zaustaviti. Zabila je 10 golova, a 9 puta pogađala je Nikolina Čutura. Marija Gudelj i Anita Azinović dodale su po 6 svojih pogodaka, Ana Marija Šimić 5, Amanda Marić 3, te Klara Mikulić 1. Gotovo sve što su učinile gošće djelo je Armine Marić (12 golova) i Emine Mujagić (8).

Zahtjevnija utakmica

Uz njih, još samo po pogodak za Goražde zabile su Anera Barut i Ajla Srna. Sutra u 5. kolu u Grude stiže još jedan kandidat za naslov - Ilidža. Utakmica u dvorani Bili brig počinje u 19.30 sati. Ilidžanke su jača ekipa od Goražda, u Grude dolaze po pobjedu. Sportskom direktoru Ilidže Dominku Iliću i iskusnoj vratarki Adeli Blesi Merdžanić nije bilo teško “skoknuti” u Grude i vidjeti susret Gruđanki i Goraždanki, kako bi snimile mogućnosti domaćih igračica. Sačekajmo subotu kako bi vidjeli hoće li im to pomoći. U klubu očekuju veliku podršku s tribina i još veći broj gledatelja nego protiv Goražda. Njihov protivnik u je dosadašnje tri utakmice prvenstva, koliko ih je igrao do sada, ima sve tri pobjede.

Ključne riječi

Komentara 1

SZ
SZIVKO9
06:31 31.10.2015.

Bravo ''KĆERI BURE''. Odlična igra a još odličnije ime !

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?