reakcije

Kauboje iznenadio dolazak Nike Kovača, evo što su govorili!

Foto: DPA/Pixsell
1/4
12.01.2019.
u 11:15

- Na kraju me iznenadio i Niko Kovač, trener nogometaša Bayerna, koji nam je prvi čestitao uletjevši na parket olimpijske dvorane – istaknuo je Cindrić.

Sjajno su bili raspoloženi hrvatski igrači nakon velike pojede nad Islandom (31:27). To je uvijek tako kad se pobjeđuje. Zašto ne slaviti. Dečki su više nego zasluženo pobijedili. Prizna je to na kraju krajeva i Almar Palmarsson, kapetan Islanda i njihov najbolji igrač. 

- Veći dio utakmice bili smo ravnopravni, ali Hrvatska je bila bolja u zadnjih deset minuta. Ako će ovakvu obranu, kakvu su protiv nas igrali u tih zadnjih deset minuta, igrati jedno malo duže razdoblje onda mogu jako daleko doći – rekao je Palmarsson. 

Duvnjak na rubu snaga 

Domagoj Duvnjak igrao je na rubu snaga. Bio je željan igre, silno je želio ovu pobjedu.

- Znali smo da će biti ovako teška utakmica. Znali smo to zadnjih desetak dana jer su nam misli bile samo na Islandu. Ne znam zašto smo tako nervozno krenuli u susret. Obranu nikako nismo mogli sastaviti, pa su Islanđani prilično lako postizali pogotke. Izvukla nas je obrana, prvi put u posljednjih pet minuta prvog poluvremena, a onda i u završnici drugog. Igrali smo top obranu, ali moramo i možemo bolje. Ovo je velika pobjeda koja nam je otvorila mnoga vrata. Moram pohvaliti i navijače. Osjećali smo se kao da igramo kod kuće – rekao je Duvnjak.

David Mandić dugo će se sjećati svog premijernog nastupa na jednom velikom natjecanju. Igrao je gotovo cijelo drugo poluvrijeme, bio je ključan čovjek u obrani, a u jednoj kontri zakucao je loptu u mrežu.

- Lagao bih kada bih rekao da nisam imao tremu. I to veliku. Ali, kako je rastao adrenalin tako je trema nestajala. Dugo sam sanjao ovaj dan kada ću zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. I došao je taj dan i ne samo da je došao već je bio i fenomenalan – iskreno će Mandić.

Luka Cindrić išao je na “glavu” kada je bilo najpotrebnije. Njegov pogodak iz kontre bio je odlučujući za pobjedu.

- Očekivano teška utakmica. Morat ćemo izvući neke pouke i ne smijemo si dopustiti da nas suparnik prestigne, nakon vodstva 21:17. Srećom obrana i vratar Šego odigrali su svoje. Oduševljen sam atmosferom i lijepo je bilo vidjeti sve te naše navijače koji su ispunili svaki kutak dvorane. Na kraju me iznenadio i Niko Kovač, trener nogometaša Bayerna, koji nam je prvi čestitao uletjevši na parket olimpijske dvorane – istaknuo je Cindrić.

Marin Šego mora biti zadovoljan svojim obranama.

Lakše će biti s Japanom

- Islanđani imaju zaista nekoliko nezgodnih šutera. Pucaju ispod kukova naših igrača i to je teško braniti. Zatvarala je obrana koliko je mogla Palmarssona, ali vidjeli smo da Island ima i dva tri igrača koja su nam također napravila dosta nereda. Ništa, idemo dalje. Dan odmora, a onda u nedjelju nova utakmica i nadam se nešto lakša protiv Japana – rekao je Marin Šego.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije