ATP 's-Hertogenbosch

Karlović preko Čilića do finala

18.06.2017.
u 11:01

U polufinalnom dvoboju dvojice hrvatskih tenisača na ATP turnira u 's-Hertogenboschu 38-godišnji Ivo Karlović je svladao 29-godišnjeg Marina Čilića sa 7-6 (4), 5-7, 7-6 (2) nakon dva sata i 43 minute, a suparnik u nedjeljnom finalu bit će mu Luksembužanin Gilles Muller.

Bio je ovo šesti međusobni susret Čilića i Karlovića, a omjer pobjeda sada je 3-3.

Kao što se i očekivalo, dvoboj dvojice najboljih hrvatskih igrača bio je vrlo izjednačen, dominirali su servisi, tijekom čitavog meča ostvaren je samo jedan "break", a i pobjednik je odlučen u "tie-breaku" trećeg seta. 

Karlović je dvoboj okončao sa čak 29 asova i 76 posto osvojenih poena nakon prvog servisa, dok je Čilić pogodio 16 asova i imao 86 posto realizacije prvog servisa.

Protiv 34-godišnjeg Luksemburžanina Karlović je igrao dva puta, oba puta na travi prošle godine i omjer pobjeda je 1-1. Muller je pobijedio u polufinalu upravo u 's-Hertogenboschu, dok je Karlović uzvratio u finalu Newporta.

Za Karlovića će današnji finalni nastup biti 18. u karijeri, dosada je osvojio osam turnira, posljednji u Los Cabosu prošle godine, dok je Muller svoj jedini naslov iz sedam finala osvojio u Sydneyu početkom ove godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije