Na Pecari svi nogometaši za sada treniraju "u parovima"

Karačić: Trebaju nam četiri tjedna za dostići pravu formu

27.04.2020.
u 16:15

 Ovo je prilično čudna i specifična situacija. Posljednji trening Široki je održao još u petak, 13. ožujka. Kako stvari stoje, ova bi stanka mogla biti dulja od one zimske. Ali, nadamo se i Bogu molimo da sve ovo što prije prestane. Preko glave nam je izolacije i koronavirusa. Imao sam kontakte jutros i jučer s nekim igračima – Radeljićem, Matićem, Ćorićem, Pervanom... Dobro se osjećaju, treniraju po uputama u smjenama dva po dva, ali nije to to. Volio bih da krizni stožeri objave kad ćemo moći raditi zajedno ili u skupinama. Ova neizvjesnost “ubija”.
Znam da nije moguće odrediti datum kad će se moći normalno raditi te kad će se nastaviti prvenstvo i Kup - rekao nam je jučer Toni Karačić, trener Širokobriježana, koji treninzima svoje momčadi upravlja “daljinski”, kad već ne može fizički.
Neki treneri kažu kako bi bila dovoljna tri tjedna priprema za “prikupiti” optimalnu formu za nastavak natjecanja:
- Po meni, trebaju četiri tjedna, stanka je bila preduga. Čekaju nas teške utakmice i gust raspored igranja. Uz prvenstvo, “živi” smo i u Kupu- kaže Karačić, čija je momčad uoči stanke igrala dobro i atraktivno, iako je u tri kola osvojila samo pet bodova:
- Bez “duge klupe” teško je tražiti dobre rezultate. Stanka nije nikoga razvedrila, pa ni nas, ali u nastavku očekujem zdrave Matića i Bagarića, te da Enin napokon dobije radnu dozvolu. Kad smo pročitali da će bivši trener Širokoga Goce Sedloski preuzeti mladu momčad Dinama, pitali smo ga o tom te o bivšoj momčadi s Pecare i pomoćniku Aleksandru Vlahi, koji je također otišao iz Širokog u “paketu” s Gocom:
- O Dinamu ćemo kad stignem u Zagreb, još nisam potpisao. Vlaho je tu u Skoplju, blizu smo, vidimo se i čujemo - kaže Goce koji je u aktualnoj sezoni obavljao dužnost sportskog direktora Vardara. No, kad god je mogao, gledao je prijenose utakmica Premijer lige, osobito Široki:
- Naravno da sam sve pratio. Šteta, Široki je trebao dobiti sva tri proljetna susreta, bio je bolji, iako je igrao nekompletan. Posebice mi se svidio Branimir Cipetić, zaslužio je poziv Dušana Bajevića u reprezentaciju. Šteta, nije se igralo... Tajnik kluba Dragan Soldo svako jutro dođe na Pecaru, popije kavu, odradi administrativne poslove, kontaktira s mnogima, uz ostalo s čelnicima Nogometnog saveza BiH:
- Vi biste novosti, ali nemam što ponuditi. Savez i ovoga tjedna priprema jednu telefonsku sjednicu, možda tada bude novina... •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije