Pobjeda Viteza

Kapetan: Cijelo vrijeme smo imali kontrolu protiv Drine

14.09.2015.
u 06:15

Iz Zvornika, u noći sa subote na nedjelju, nogometaši Viteza vratili su se "kući pjevajući". Jer, osvojili su sva tri boda što je odmah unijelo optimizam i u redove brojnih navijača ovoga popularnog kluba. I u nedjelju prije podne najvažnija tema razgovora bio je ovaj uspjeh koji sada NK Vitezu otvara i nove optimističnije perspektive.

Lakše u gostima

Zanimljivo je, nedavno je šef stručnog stožera Viteza iskusni Branko Karačić kazao kako će njegova momčad lakše igrati u gostima gdje nema imperativa "morati", igrat će se opuštenije, smirenije, pa tako i s manje pogrešaka, čekat će se i dočekati prilika i za mat poziciju. A na domaćem terenu moraš riskirati, napadati visoko što za sobom nosi i brojne opasnosti, posebice ako za takvu igru baš i nemaš dovoljno potencijala. I pokazalo se kako je Karačić u pravu, Vitežani su izvojevali već dvije gostujuće pobjede.

Dodatnu težinu, ne samo bodovnu, nego i psihološku, ovim pobjedama u Mostaru protiv Veleža (0:1) i u subotu u Zvorniku (0:2) daje i činjenica da je Vitez u prvoj premijerligaškoj sezoni imao samo jednu gostujuću pobjedu (Zvijezda 1:3), kada utakmica posljednjeg kola prvenstva, osim prestiža, nije imala nikakvo drugo značenje. Prošlu, drugu svoju premijerligašku sezonu, Vitežani su završili bez gostujuće pobjede.

Komentar nismo dobili od Karačića, uputio nas je na pomoćnika Đidića.

- Kada je teško, poslije neuspjeha, tražite mene, sada, komentare daju moji vrijedni suradnici. Zaslužili su, kazao je Karačić.

Tijek susreta

- Od samog početka utakmice momčad je ispunjavala zadatke, igrali smo smireno, već u 23. minuti došli smo u zasluženo vodstvo koje smo do kraja poluvremena mogli i povećati. Igrali smo dobro i u nastavku susreta, ponovno smo propustili dvije-tri dobre prigode, uz naglasak kako je i Drina u tom dijelu susreta u dva navrata opasno zaprijetila, a onda smo zasluženu pobjedu potvrdili i drugim golom Kapetana. Suđenje je bilo na visokoj razini, kazao je Đidić. Strijelac oba gola Armin Kapetan sijao je od zadovoljstva.

- Mogli smo utakmicu riješiti još ranije jer smo za to imali dobre prilike. Utakmica je bila pod našom kontrolom, zasluženo smo pobijedili, što su nam čestitkama priznali i gosti, istaknuo je Kapetan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije