Kalkulacije: Što treba hrvatskim rukometašima da prođu u četvrtfinale SP-a?

Kolektiff
23.01.2023.
u 20:26

U posljednjem susretu koji se igra danas od 20:30 bi Egipat morao pobijediti dvostruke uzastopne svjetske prvake Dance sa čak 11 golova razlike.

Hrvatska rukometna reprezentacija slavila je protiv Baherina s 43:32, no to joj po svemu sudeći neće biti dovoljno za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Hrvatska je očekivano ostvarila pobjedu, ali nažalost s nedovoljnom razlikom, pa su hrvatski izgledi za plasman u četvrtfinale sada svedeni na teoriju. Naime, u posljednjem susretu koji se igra danas od 20:30 bi Egipat morao pobijediti dvostruke uzastopne svjetske prvake Dance sa čak 11 golova razlike.

Važno je naglasiti da pobjeda Hrvatskoj osigurava deveto mjesto koje vrlo vjerojatno vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre. Međutim, za konačnu potvrdu ulaska u kvalifikacije za OI u Parizu 2024. trebat će pričekati iduće Europsko prvenstvo i iduće Afričko prvenstvo.

Uoči zadnjeg kola Hrvatska je bila treća u skupini s dva boda manje i 22 gola slabijom razlikom pogodaka od drugoplasirane Danske, dok je vodeći Egipat imao nedostižna tri boda više. Računica je bila jasna. Hrvatskoj je trebala pobjeda od 22 razlike protiv Bahreina, te bilo kakva pobjeda Egipta protiv Danske kako bi izborila četvrtfinale.

Egipat vodi na ljestvici s osam bodova, Danska i Hrvatska imaju po sedam bodova, Bahrein je ostao na četiri boda, SAD ima dva, a Belgija je na nuli. Prve dvije reprezentacije izborit će nastup u četvrtfinalu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije