'SKUPINA SMRTI'

'Kako je moguće da u istoj skupini na Euru igraju dva aktualna prvaka?'

DPA/Pixsell
01.12.2019.
u 09:50

Ovo je 'skupina smrti' i svatko će morati igrati na maksimumu svojih mogućnosti da bi prošao u nokaut fazu. Utakmice u Münchenu bit će festival nogometa, a očekivanja naših navijača bit će velika - kazao je njemački izbornik Joachim Löw

Skupina F u kojoj su Portugal, Francuska i Njemačka odmah je proglašena 'skupinom smrti' na Euru 2020., a s tim se slažu i izbornici tih reprezentacija. Četvrta reprezentacija u ovoj skupini bit će poznata nakon baraža u ožujku.

 Utakmice u toj skupini igrat će se u Münchenu i Budimpešti, s tim da će Njemačka sve tri utakmice igrati na domaćem terenu.

- Ovo je 'skupina smrti' i svatko će morati igrati na maksimumu svojih mogućnosti da bi prošao u nokaut fazu. Utakmice u Münchenu bit će festival nogometa, a očekivanja naših navijača bit će velika. Za našu mladu ekipu to će biti veliki izazov, ali radujem se tome - kazao je njemački izbornik Joachim Löw. 

Već u 1. kolu sastaju se Francuska i Njemačka.

- Moglo je ispasti bolje, ali što je tu je. Nema vremena za dizanje forme, od samog početka morat ćemo biti na vrhuncu. Često smo igrali protiv Njemačke i Portugala i nema sumnje da je ovo najteža skupina - istaknuo je francuski izbornik Didier Deschamps.

Portugalski izbornik Fernando Santos ističe da žele obraniti naslov europskih prvaka: 

- Što reći o skupini u kojoj imate svjetske prvake s posljednja dva prvenstva (Njemačku i Francusku) i aktualnog europskog prvaka (Portugal). Ako me pitate da li bih volio da smo izbjegli Njemačku i Francusku, pa naravno da bih želio. Ali isto tako Nijemci i Francuzi će vam reći da nisu željeli Portugal u svojoj skupini. Pripremit ćemo se tako da dođemo na Euro puni samopouzdanja i idemo obraniti naslov prvaka. 

Ni Bayernova zvijezda Joshua Kimmich nije zadovoljna ždrijebom.

- Ne razumijem kako je moguće da Njemačka, pobjednik svoje kvalifikacijske skupine i svjetski prvak iz 2014, završi na Euru u skupini s aktualnim europskim prvakom Portugalom i svjetskim prvakom Francuskom. Kakav je to ždrijeb? Kakvo je to prvenstvo na kojem je to moguće? - podvukao je njemački reprezentativac  Joshua Kimmich.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?