rukomet

Kako Hrvatska može do Olimpijskih igara? Ovo su sve kalkulacije

Domagoj Duvnjak
Luka Stanzl/Pixsell
22.01.2023.
u 08:57

Osvajanje boda protiv Danske (32:32) možda neće biti dovoljno za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, ali taj bi bod mogao biti jako važan u konačnom redoslijedu. Naime, dobili smo Belgiju, a pobijedimo li i Bahrein, dolazimo do sedam bodova i sigurnog trećeg mjesta u skupini. Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre izborit će reprezentacije koje će se plasirati od drugog do osmog mjesta na ovom SP-u.

Kako su se među osam plasirale Francuska i Egipat, prvi su domaćini Igara, a drugi idu izravno na Igre kao prvaci Afrike, kvalifikacijski će turnir izboriti deveta, čak možda i deseta reprezentacija s ovog SP-a. No, još puno treba igrati jer je u ostalim skupinama prilična gužva oko plasmana na prva tri mjesta.

 U nekim skupinama možda će se dogoditi da će treći imati osam bodova, a to neće biti dobro za nas. Naravno, za Hrvatsku ima još jedna prilika kako doći u Pariz, a to je biti europski prvak 2024. godine u Njemačkoj. Jer, prvak ide izravno na Olimpijske igre. U redu, možemo biti i drugi ako će novi europski prvak već imati vizu za Igre. Primjerice, u finalu Europskog prvenstva možemo izgubiti od Francuske ili od budućeg svjetskog prvaka bila to Danska, Švedska, Island ili netko četvrti.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije