Utakmica u Bijeljini

Kajkut: Približili smo se tituli

22.05.2017.
u 10:33

Nogometaši Zrinjskog napravili su ogroman korak prema naslovu prvaka BiH pobjedom nad Radnikom 2:1 u Bijeljini nakon preokreta i s igračem manje.

Kontakt postojao

Ključni trenutak utakmice bio je ulazak Saše Kajkuta u 70. minuti. On je zamijenio, prvo maestralno pogodio za 1:1, a onda u sudskoj nadoknadi s bijele točke postigao pogodak koji je gurnuo mostarski klub prema obrani naslov. Banjolučanin je bio potpuno miran prilikom izvođenja jedanaesterca.

- Kontakt je postojao i ja se ne obzirem na pisanje medija. Nisam opterećen pričama oko jedanaesterca već sam ponosan na suigrače koji se nisu predavali ni jednog trenutka, s igračem manje uspjeli smo napraviti preokret i to je jedino bitno. Drago mi je što sam postigao ove golove koji su približili moj klub prema osvajanju naslova. Vratiti se u takvoj situaciji je zaista podvig. Ono što bih naglasio je kako još ništa nije gotovo. Dolazi nam Sloboda i moramo ostati maksimalno koncentrirani. Nema slavlja, ovo je bio jedan korak, sad nam slijedi onaj najvažniji, da u Mostaru savladamo Slobodu - rekao je Saša Kajkut, koji je postigao možda i najvažnije pogotke u ovom prvenstvu.

Trener Blaž Slišković je bio oduševljen nakon utakmice. Iskreno je priznao kako nije mogao gledati izvođenje jedanaesterca kao i da je sreća bila uz njegovu momčad.

- Potpuno sam iscrpljen jer je iza nas teška utakmica. Kad smo ostali s igračem manje i s golom zaostatka krenuli smo na “sve ili ništa”. To nam se isplatilo, ali je lako moglo otići na drugu stranu. Treba iskreno priznati da je Radnik pri vodstvu 1:0 imao velike prilike i to ne jednu, već tri. Mislim kako smo odigrali koliko smo mogli s nogometašem manje. Nismo se predali to je najvažnije i uspjeli smo preokrenuli – istakao je Slišković.

On je posebno pohvalio Sašu Kajkuta. Iskusni napadač je strpljivo čekao svoju priliku, a na kraju se isplatilo.

-Kajkut je kvalitetan nogometaš. Sigurno da smo to očekivali od njega, a srećom po nas proradio je u pravom trenutku. Uspio je postići dva gola i donijeti nam pobjedu s kojom smo preuzeli 1. mjesto. Iskreno u trenucima kad je izvodio jedanaesterac nisam mogao gledati, okrenuo sam se na drugu stranu i po reakciji s klupe sam vidio kako je Saša pogodio. Znao sam koliku težinu ima taj udarac i da može odlučiti o prvaku BiH. Na kraju se sve dobro završilo po nas, ali upozoravam igrače da ništa nije gotovo. Tuzlaci se sigurno neće predati, ali vjerujemo u sebe i nadamo se kako ćemo naslov prvaka proslaviti u Mostaru – istakao je Slišković nakon utakmice.

Razočarani domaćini

U Radniku su bili razočarani nakon što je sudac Bandić pokazao na bijelu točku u nadoknadi. Ironično su mu i aplaudirali. Trener Mladen Žižovičć nije želio komentirati suđenje:

- Čemu i kome pričati, sve ste vidjeli. Zaista nemam što zamjeriti svojim momcima na borbenosti. Pokazalo se još jednom da imamo problema s realizacijom. Stvorili smo nekoliko odličnih prilika i umjesto da steknemo prednost mi smo postigli samo jedan pogodak. Žao mi je što smo s porazom oprostili od naših navijača, ali postoje stvari na koje ne možete utjecati, a mi ćemo gledati samo sebe i svoje probleme i kako ih riješiti – poručio je Mladen 
Žižović .     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije