Ženska košarka

Kadetkinje ŽKK Livno prvakinje BiH, predkadetkinje i juniorke druge

09.06.2016.
u 10:11

Na nedavno završenom natjecanju prvenstva košarkašica Bosne i Hercegovine u predkadetskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji najviše uspjeha imale su košarkašice Livna.

Sportski ponos Livna

Pod vodstvom trenera Slavka Krište košarkašice Livna, zajedno sa Sparsima u muškoj kategoriji, završnicu natjecanja su izborile u svim starosnim kategorijama. Sportski ponos Livna ostvario je, ponovno, nevjerojatan košarkaški rezultat. Kadetkinje ŽKK Livna ponovno su obranile titulu najboljih te opet postale prvakinje Bosne i Hercegovine. Mlađe kadetkinje osvojile su drugo mjesto, također i juniorke. Mlađe kadetkinje prvoga dana odigrale su utakmicu protiv ekipe Kengur iz Zenice te slavile rezultatom 58:52. Bila je to čvrsta utakmica u kojoj su najmlađe košarkašice Livna, unatoč velikom neiskustvu, slavile sa šest koševa razlike. Sutradan, manjak iskustva je presudio u utakmici s Posušjem gdje su poražene rezultatom 47:33. Košarkašice Posušja su pokazale košarkašku zrelost i utakmicu prelomile u trećoj četvrtini. Na poluvremenu je bilo 22:22. Ovo je prva medalja za naše najmlađe djevojčice, rođene 2002. i 2003 godine.

- Kadetska vrsta našeg kluba nije imala previše problema u svom finalu te tako nastavila svoj nevjerojatni niz od tri godine bez poraza. Prvog dana bolje su bile od ekipe Trebinja 03 66:43, ekipe koju redovito susrećemo u finalu prvenstva Bosne i Hercegovine. Sutradan naše košarkašice su bez najmanjih problema svladale ekipu Brotnja iz Čitluka 60:36. Ova generacija naših košarkašica već se četiri godine natječe u Ligi mladih, a do sada su osvojile dva zlata i dva srebra. Kadetkinje Ženskog košarkaškog kluba Livno ponovno su postale prvakinje Bosne i Hercegovine - istaknuo je trener Livna Slavko Krišto.

Vratile se s odličjem

O nastupu juniorki Krišto je kazao:

- Naša najstarija vrsta, juniorke, također se iz Sarajeva vratila s odličjem osvojivši drugo mjesto, nakon što su prošle godine bile zlatne. Prvoga dana snage su odmjerile s ekipom Jedinstva iz Tuzle te nažalost izgubile malom koš-razlikom. Veliko razočarenje bilo je kod naših košarkašica koje su bile bolje od ekipe Jedinstva, ali nisu uspjele slaviti. Košarkašice Jedinstva iz Tuzle imale su i blagu sudačku naklonost što je rezultiralo njihovom grubljom igrom, a svaki put kad bi naše košarkašice zaigrale imalo grublje, bile su pak sankcionirane. Nevjerojatno je bilo kako su se udarci laktom igračice Jedinstva u lice naših košarkašica okarakterizirali kao “defanzivni faul” naših igračica. Bilo kako bilo, Jedinstvo je slavilo rezultatom 61:54 na čemu im mi čestitamo - istaknuo je na koncu razgovora trener Livanjki Slavko Krišto, uvjeren kako uz malo više sportske sreće zlato je moglo pripasti njegovim košarkašicama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?