europsko prvenstvo

Kadeti BiH imaju priliku pisati povijest protiv Irske

11.05.2018.
u 11:13

Kadetska vrsta BiH danas u 14 sati ima priliku za povijesni uspjeh i prolaz u četvrtfinale Eura.

Imaju pobjedu i poraz

Nakon pobjede nad Dancima (3:2) i poraza od Belgije (4:0), danas ih u Engleskoj očekuje težak susret protiv Irske, koju moraju pobijediti ako žele proći u četvrtfinale Europskog prvenstva.

Za to im je potrebna pobjeda jer BiH i Irska imaju po 3 boda, ali BiH ima lošiju gol-razliku.

Veznjak Atalante Alen Mehić je u elitnom krugu kvalifikacija debitirao za kadetsku reprezentaciju BiH kada je protiv Danske postigao odlučujući pogodak, koji je BiH odveo na Europsko prvenstvo.

- Sretan sam što imam priliku nastupati za BiH. Bio sam ponosan kada sam debitirao u kvalifikacijama, kada sam postigao prvi gol protiv Danske, koji je bio važan za nas. Sada smo na Europskom prvenstvu što je nevjerojatan uspjeh. Nažalost, protiv Belgije nismo bili na zadovoljavajućoj razini, ali još ništa nije izgubljeno. Vjerujem da možemo pobijediti Irsku i plasirati se u četvrtfinale - kaže Mehić i dodaje kako očekuje plasman među osam najboljih ekipa na Euru:

- Belgijanci su pokazali kako su kvalitetniji od nas, ali smatram kako nismo zaslužili tako uvjerljiv poraz. Imali smo i mi svoje prilike, žao mi je što nismo iskoristili neku. Moramo ovaj susret što prije zaboraviti - dodao je.

Pomoćni trener kadetske reprezentacije BiH Adin Mulaosmanović kaže da momci nisu poljuljani visokim porazom od Belgije te da će spremno dočekati utakmicu protiv Irske.

- Ostaje gorčina nakon te utakmice, ali smo svjesni kako je pred nama još jedan važan susret i kako moramo ostati fokusirani. Moramo ostvariti još jednu pobjedu za četvrtfinale. Prvu “meč loptu” protiv Belgije nismo iskoristili. Bili su bolji, ali rezultat od 4:0 je previsok. Četiri puta su šutirali u okvir gola i svaki put su zabili. U nekim dijelovima utakmice smo i mi imali igru, ali nismo iskoristili prilike. Moramo ovo “arhivirati” i koncentrirati se na Irsku protiv koje nam samo pobjeda donosi plasman među 8 najboljih.

Mulaosmanović je prokomentirao i sljedećeg protivnika:

- Reprezentacija Irske je dobra momčad koja je kroz elitni krug kvalifikacija prošla sa svim pobjedama. Imaju odličan napad i korpulentne igrače koji su fizički dominantni. Bez obzira na to, smatram kako mi imamo dovoljno kvalitete i kako možemo pobijediti, tvrdi Mulaosmanović.

Kada je ozračje u bh. taboru u pitanju, kažimo kako je ono fantastično. Prije nekoliko dana, reprezentativci su u Lafborou rođendansku pjesmu pjevali Asimu Muratoviću, a nakon susreta protiv Belgije slavljenik je bio Robert Voloder.

Defenzivac bh. U-17 reprezentacije želi sa suigračima proslaviti i plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva, a izbornik Zoran Erbez mu je uručio i prigodan dar.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije