Trener Borussije Dortmund omiljen u svojim Doganovcima

Kada je došao u svoje selo, Edin Terzić svima je dao po 500 eura, a svome ocu ispunio je najveću želju

27.05.2024.
u 16:10

Edin Terzić hit je u Njemačkoj. Iako kao trener nema “u nogama” ni tri cjelovite sezone, barem gledajući samostalne angažmane, već se kao 41-godišnjak može pohvaliti Kupom Njemačke, finalom Lige prvaka i činjenicom da su ga milimetri dijelili od naslova u Bundesligi. I to sve s klubom koji s kvalitetom i rosterom nije ni među deset najboljih u Europi, a iz perspektive Transfermarkta ne nalazi se ni među “najtežih” 20…, piše reprezentacija.ba.

Za Terzića je praktički tek počela prava trenerska karijera, koja je krajem svibnja prošle godine, kada je na krcatom Westfalenu izgubio titulu, izgledala kao osuđena na propast. Plakao je tada ispred Žutog zida u kojem je proveo dane mladosti i kao navijač bodrio onu Kloppovu generaciju, ne sluteći da će jednog dana navijači skandirati upravo njegovo ime.

Uspjeh koji je ostvario nije učinio sretnim samo Dortmund. Uz rekvizite Borussije utakmice se redovito prate i u Doganovcima, selu s 50-ak kuća udaljenom nekoliko kilometara od Donjeg Vakufa, a odakle vuče podrijetlo Edinov otac Ibrašim koji, kao što susjedi kažu, nije više među živima.

- Edin Terzić? Bićin sin, znamo, kako nećemo znati. Baš nam je drago zbog svega što je napravio. I otac mu je bio dobar čovjek, odrastao je s nama ovdje, ali je nakon završenog zanata otišao u Njemačku. Ma, davno je to bilo. Kada je tek otišao, priča se da je poslao pismo svojoj bivšoj supruzi da se neće vraćati i tamo je poslije upoznao Edinovu majku koja je iz Osijeka - priča za portal reprezentacija.ba jedan od mještana sela Doganovci.

Pomaže obitelji

Nekoliko kilometara dalje ekipa portala reprezentacija.ba nailazi na Terziće. Već nakon nekoliko rečenica s bilo kojim članom može se zaključiti da dolazi iz vrlo pristojne i kulturne obitelji. Njegov rođak Buco posebno je ponosan.

- Ima ljudi koji govore kako Edin nema veze s nama, a onda sam objavio fotografiju upravo pred kućom u Doganovcima. Ovdje gdje sada stojimo. Ma, povukao je naše gene. Kao dijete je sa svojima dolazio ovdje gotovo svake godine, kada bi god išli na more, svratili bi barem dan-dva, a ako me pitate je li isti bio tada i danas - jest.

Nije tajna ni da aktualni strateg Borussije pomaže obitelji. Buco pokazuje i fotografije svog sina koji se upravo vratio iz Dortmunda s utakmice, gdje je uživao u svim privilegijima…

- Skoro mi je poslao opremu Borussije, kada se čujemo, uvijek se raspituje za obitelj, pita što nam je najpotrebnije… Zbog svih ovih obveza danas ne može dolaziti često. Posljednji put bio je 2017. godine i svakome iz obitelji dao je po 500 eura. Mnogi pamte listopad 2022. kada je Terzić nakon odličnog derbija s Bayernom (2:2) pogledao u nebo suznih očiju. Nitko nije znao kroz što je prolazio pripremajući utakmicu.

- Stric Ibrišim (Edinov otac, nap. a.) tada je, nažalost, preminuo u 71. godini. Prije nego što se razbolio, dolazio je svake godine i jedina želja bila mu je da Edin uspije u nogometu. Malo je reći da je uspio - ponosno kaže prvi Terzićev rođak u Doganovcima.

I brat u Borussiji

Terzić je vrlo rano prekinuo igračku karijeru. Novcem koji je prije toga zarađivao igrajući u niželigašima plaćao je sebi fakultet sportskih znanosti u Ruhru, gdje je upoznao i sadašnju suprugu Koru Wölm s kojom ima i dvije kćeri rođene 2015. i 2017. Par nisu povezivale samo knjige već i nogomet s obzirom na to da je i ona bila nogometašica. Igrala je za VfL Bochum.

Za Terzića će svi reći da je vrlo prizemljen. Uživa također u tenisu i biciklizmu, što se vidjelo i na jednom videozapisu kada je na trening “Milijunaša” stigao upravo na dvokotaču, dok su zvijezde Borussije, jedna za drugom, dolazile u luksuznim automobilima.

Pred Terzićem je sada pedaliranje na vrh Europe. U tome će mu pomoći i brat Alen koji, zanimljivo, radi kao skaut za Borussiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije