Košarka: BiH - Portugal (83:78)

Jusuf Nurkić se pridružio košarkaškim zmajevima i donio pobjedu

08.08.2016.
u 08:00

U sklopu priprema za nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine igrajući na Adecco turniru u Sloveniji u dva susreta imala je polovičan uspjeh. Najprije je u prvom susretu poražena 73:68 od Belgije, a u drugom susretu izabranici Damira Mulaomerovića pobijedili su Portugal, što je bilo dovoljno za treće mjesto.

Nurkić najučinkovitiji

U prvom susretu kada su bosanskohercegovački košarkaši poraženi od Belgijanaca nisu igrali NBA igrači Jusuf Jurkić i Mirza Teletović. U susretu protiv Portugala priključio se Jusuf Nurkić i bio među najboljim igračima susreta upisavši 23 poena uz sedam skokova. Dosta učinkovit u bosanskohercegovačkoj majici bio je i Elmedin Kikanović koji je također ubacio 23 poena, Nemanja Gordić dao je petnaest poena, Milan Milošević deset. Utakmicu su počeli Buza (2), Gordić (15), Nurkić (23), Vrabac (6) i Milošević (10), dok su s klupe ulazili Gajić (3), Gegić, Halilović (4), Kikanović (13), Musa (7) i Zahiragić. Nastup nisu upisali Sulejmanović i Stipanović. Adecco kup koji je igran u Celju osvojila je reprezentacija Slovenije koja je u finalu s visokih 89:59 pobijedila reprezentaciju Belgije.

Došao i Teletović

Nakon nastupa u Sloveniji bosanskohercegovačka izabrana vrsta seli se u Hrvatsku, Sveti Martin na Muri gdje će nastaviti sa svojim pripremama za nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Sinoć se bosanskohercegovačkoj reprezentaciji priključio i drugi NBA igrač Mirza Teletović. Nakon Svetog Martina bosanskohercegovačka izabrana vrsta nastupit će od 17. do 19. kolovoza 2016. godine na turniru u Makedoniji na kojem će još igrati domaćin Makedonija, te košarkaške reprezentacije Crne Gore i Belgije. Bosna i Hercegovina kvalifikacije za nastup na Europskom prvenstvu započet će na gostovanju kod Rusije 14. rujna, a nakon toga čekaju ih dva susreta protiv Švedske, te u Tuzli uzvratni susret protiv Rusije.

Od tri reprezentacije izravni pobjednik kvalifikacija osigurava nastup na Europskom prvenstvu, a pored pobjednika skupina na Eurobasketu igrat će još i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Europsko prvenstvo igrat će se od 31. kolovoza do 17. rujna 2017. godine u četiri države, Rumunjskoj, Izraelu, Finskoj i Turskoj.•

Upravni odbor KK Posušje donio je odluku o nesudjelovanju sljedeće sezone u 1. ligi BiH. Posušani su prošle sezone postali prvaci Herceg Bosne kada su do naslova stigli ušavši u doigravanje s 4. pozicije. Trener Tihomir Mustapić sačuvao je prošlogodišnju ekipu, no, uprava je donijela odluku koja neće obradovati košarkaše. Razlog odustajanja je kronični nedostatak novca. KS HB zaprimio je odluku Posušana i oni će najprije poziv uputiti Čapljini, a moguće je i njihovo odbijanje zbog sličnih razloga. Financijski su najstabilniji Gruđani, ali je i njihov nastup upitan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije