NAKON VELIKE POBJEDE

Japanci se ponovno iskazali: Svijet oduševljen potezom igrača i navijača nakon utakmice

japanski navijači
Lee Smith/REUTERS
24.11.2022.
u 11:00

Japanci su poznati po disciplini pa se tako na svakom natjecanju može vidjeti kako navijači, ali i igrači čiste nered koji je ostao iza njih.

U dvoboju 1. kola skupine E Svjetskog prvenstva nogometaši Japana pobijedili su Njemačku preokretom s 2-1 (0-1). Nijemci su poveli golom Ilkaya Gundogana iz penala u 33. minuti nakon što je vratar Shuichi Gonda srušio Davida Rauma. U 75. minuti izjednačio je nakon gužve Ritsu Doan, a potpuni preokret i senzaciju napravio je Takuma Asano golom u 83. minuti.  Zanimljivo, oba japanska strijelca igraju u Bundesligi, u Freiburgu i Bochumu.

Japanci su napravili veliko iznenađenje na SP-u u Katru svladavši Njemačku s 2-1. Senzacija nije samo što su Japanci srušili jednog od favorita za naslov, već i zbog toga što su Nijemci vodili s 1-0 do 75. minute uz posvemašnju dominaciju i pregršt propuštenih prilika. Japanski izbornik je potkraj utakmice napravio nekoliko izmjena igrača, ali i sustava igre, a plod su bila dva gola i velika pobjeda nad Elfom.

 

 

Japanci su poznati po disciplini pa se tako na svakom natjecanju može vidjeti kako navijači, ali i igrači čiste nered koji je ostao iza njih. Nakon utakmice s Njemačkom pojavile su se snimke kako navijači čiste tribine dok ih drugi gledaju i snimaju. Objavljena je i fotografija iz svlačionice Japanaca.

 

 

Inače su svlačionice pune boca, kutija za pizze i sličnih stvari, no u ovom slučaju čisto je kao u ljekarni, a sve su stvari uredno posložene. To je naravno izazvalo val pozitivnih reakcija na društvenim mrežama.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?