Zrinjski u nedjelju (13 sati) na neugodnom gostovanju

Jakirović: Nema pritiska, naša je ekipa navikla ići na pobjedu

Sergej Jakirović
12.11.2022.
u 08:11

Nogometaši Zrinjskog u nedjelju (13 sati) nastupaju u Srebreniku. Nakon odgođene utakmice s Veležom, nogometaši Zrinjskog imali su malo vremena za predah.

Uspjeli se odmoriti

- Iskoristili smo ovu odgodu gradskog derbija da se malo više oporavimo. Napravili smo dobar tjedni ciklus treninga. Naravno, dobili smo svježinu, što je vrlo važno pred posljednja dva kola. Već danas krećemo na put jer nas čeka dosta vožnje. Moramo se okrenuti protivniku s kojim smo igrali prije nekoliko tjedana, koji se ovdje uspio obraniti. Međutim, od te utakmice do nove, kako čujemo, došlo je do novih kadrovskih promjena u njihovoj momčadi. Što se tiče stručnog stožera, sada je tu kolega Mujić. Svjesni smo kako će nakon njihova poraza u Trebinju nastupiti mobilizacija u klubu. Dolazi im Zrinjski, svi se žele dokazati, svi se "bacaju na glavu", ali to je sasvim normalno. Naravno, protivnik će napraviti sve kako bi nam otežao situaciju, ali mi gledamo sebe i nadam se kako ćemo mi biti ti koji će diktirati ritam i koji će napraviti sve kako bi uzeli što više na utakmici u Srebreniku - kazao je na konferenciji za medije u petak trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Tuzla City na nedavnoj utakmici u Mostaru pružio je dobar otpor Plemićima. Zrinjski je bio dominantniji na toj utakmici, zakazala je realizacija, ali uz malo sreće i protivnički igrači mogli su iznenaditi prvaka. Teško je sada pretpostaviti kakvu ćemo utakmicu gledati, najviše zbog toga što se u Tuzli dogodilo puno promjena u međuvremenu.

- Ima svakakvih glasina, kako su neki igrači Tuzle napustili klub, kako su neki stavljeni sa strane... Najvažnije mi je što ćemo mi raditi. Volio bih da im zabijemo pogodak, u Mostaru ga nismo postigli. Moramo se prilagoditi na teren, koji onako preko TV- a izgleda dobro, ali ćemo na licu mjesta i to vidjeti. Dan prije na tom terenu igraju svoju utakmicu Gradina i Radnik Hadžići, to me malo brine. Ipak, moramo se prilagoditi. Očekujem zanimljivu utakmicu. To je momčad koja dosta oscilira, zabija i prima puno golova. Tek kada vidim njihov sastav, znat ćemo kako ćemo se postaviti - dodao je strateg Plemića.

Jakirović tvrdi kako nije pritisak za njegovu momčad to što se bori da na prvenstvenu stanku ode s prvog mjesta na ljestvici.

- Nema pritiska. Ova momčad je navikla igrati na pobjedu. Normalno, svaki trener želi pobijediti. Želimo otići s prve pozicije na stanku, ali, naravno, to neće biti nimalo lako. Morat ćemo dobro "zapeti" kako bismo ostvarili potreban učinak u preostalim dvjema utakmicama - dodao je Jakirović.

Stanje u igračkom kadru Zrinjskog je dobro. U treninge se vratio Maglica, koji je dugo izbivao. S ozlijeđenim Gazzetom se neće žuriti, cilj je da on zdrav dođe na pripreme za nastavak sezone. Jukić je još uvijek izvan stroja, ali raduje kako u njegovu slučaju situacija ide nabolje. Francuski veznjak N'Diaye nakon mjesec dana više nije s momčadi, on nije zadovoljio ukuse struke.

Spremni za prilagodbu

Jakirović je još rekao kako je njegova momčad spremna i na promjenu sustava igre ako to bude morala napraviti zbog eventualno lošeg terena.

- Uvijek slažemo kadar za utakmicu, tako da se možemo prilagoditi situaciji, tako da uvijek imamo dvije opcije. Uvijek imamo i "plan B". Imamo mogućnost i unutar početnih 11, čak bez izmjena s klupe, u trenutku promijeniti sustav igre - zaključio je trener Plemića. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije