JAKA BLAŽIČ:

Krunoslav Simon nas je uništio, radio je što je htio!

Krunoslav Simon
Igor Kralj/PIXSELL
06.09.2015.
u 08:30

'Dobro smo krenuli i onda pukli. Dopustili smo Simonu da radi što hoće, tako nismo mogli dobiti u Zagrebu.'

Dio igrača projurio je pored mikrofona bez zaustavljanja, Ante Tomić nije se ni osvrnuo na pozive, iako nije bilo razloga. Prva pobjeda je na kontu, Hrvatska je pokazala dio snage.

Rok Stipčević mirno je rezonirao...

- Na kraju smo čak i lako priveli utakmicu kraju. Naravno, morate očekivati da će prva biti teška, uvijek je tako i tu nije trebalo očekivati rapsodiju. A ni Slovenija nije protivnik za to. Ono što je najbitnije, na što treba staviti naglasak je to da smo u ovoj utakmici vidjeli koje su naše greške koje za sljedeće utakmice treba ispraviti. To je turnir i treba rasti iz utakmice u utakmicu.

Zvezdaš Jaka Blažič najavio je junaka utakmice...

- Dobro smo krenuli i onda pukli. Dopustili smo Simonu da radi što hoće, tako nismo mogli dobiti u Zagrebu.

Kruno Simon bio je zaista slovenski „krvnik"...

- Ha, što da kažem... Da, zabio sam 20 koševa, da, zadovoljan sam, ali ja na košarku ne gledam kao na individualni sport. Ovo je pobjeda svih nas dvanaest.

Nije vas poremetila ozljeda i izlazak Bogdanovića?

- Uh, sad sam prije pet minuta čuo da je potres mozga. Nadam se da nije ništa ozbiljnije. Ne moram ni naglašavati da bi bez njega bilo jako, jako teško.

Luka Žorić dao je kredita navijačima...

- Da, Slovenci su svakako bili glasniji. Vidi se da se naša publika malo odvikla od košarke, ali nema veze. Pozivam ih da dolaze i dalje, da nas nose. Evo, već protiv Grčke trebat će nam njihova pomoć.

Rječitiji od glavnih aktera bili su statisti u prvim redovima, a tu je bilo zaista uglednih imena. Grčki velikan Panajotis Janakis oduševljen je nakon prvog dana.

- Teška utakmica čeka i vas i nas. Hrvati imaju prednost domaćeg terena, ali moja Grčka ima jako dobre bekove i centre. Hrvatska je bolja u šutu, možda je i kreativnija, ali mi znamo igrati dobru obranu i sigurno ćemo vam napraviti probleme – rekao je Janakis, presretan što je nakon 1989. ponovo na EP-u u Zagrebu, ovaj put u ulozi sukomentatora. Razlike su ogromen?

- Uh, moja generacija igrala je protiv najbolje europske momčadi u povijesti. Zato je srebro bilo velik uspjeh. Zagreb se jako promijenio, i jako je lijep – rekao je Janakis i zatim se srdačno zagrlio s Perasovićem.

Stojko Vranković bio je zadovoljan atmosferom i pobjedom, no ukazao je i na neke pogreške...

- Već protiv Grčke možemo svakako bolje, prije svega u otvaranju kontre te ispraviti neke pogreške u rotaciji u obrani. Treba nam bolja koncentracija na slobodnim bacanjima i da ne pravimo nepotrebne prekršaje kao protiv Slovenije.

>> Pobjeda na terenu pa 'zmaga' i na tribinama

>> Bojan Bogdanović je povraćao, liječnici su mu zabranili igrati

>> Startali smo pobjedom! Hrvatska u punoj Areni svladala Sloveniju

>> Evo tko je sve od poznatih došao na utakmicu Hrvatske i Slovenije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?