Prva liga FBiH

Jajčani priželjkuju “potamnjenje” Zvijezde

lopta
07.05.2016.
u 10:00

Nakon što su pristaše Zvijezde cijelu sezonu čekale da dođe do smjene na vrhu ljestvice, te da se tamo nađu njihovi ljubimci, to se i dogodilo u 25. kolu. Ljubuška je Sloga na Babovcu “otkinula” dva boda Metallegheu (1:1), a Zvijezda pobjedom u gostima kod Podgrmeča (6:1) iskoristila prigodu i preskočila Jajčane. Mnogi misle kako je teže nešto čuvati nego steći, ali teško je vjerovati da Gradačačani neće i nakon ovog vikenda ostati vodeći. S tim da moraju biti oprezni jer ovaj put oni igraju protiv Sloge. Ljubušaci, iako posljednji na ljestvici, nisu bezopasni, niti na Banja ilidžu dolaze s bijelom zastavom. Tako nešto priželjkuju u Jajcu, ali ni njima neće biti lako.

U goste im stiže Orašje čija momčad igra bolje “na strani” nego kući. Osim toga, u taboru labudova još sanjaju naslov. U igri je ipak još 18 bodova. Kao i Orašje, Budućnost s 40 bodova “kaska” za Zvijezdom sedam koraka. I Banovićani još snuju naslov, pa se nadaju da Budućnost “iščupa” tri boda u gostima kod Goražda.

Možda bi to bilo lako da Goraždani nisu negdje na granici ostanka i(li) ispadanja.

Derbi “za prste lizati” igraju susjedi s juga BiH, općinski rivali Čapljina i Gošk. Ove sezone Čapljina je nešto uspješnija od Gabeljana, uz to je blagi favorit kao domaćin. Nakon 0:3 “potopa” Bosne u Bihaću, Podgrmeč joj je prigoda za rehabilitaciju. Novi je Travnik nakon niza pobjeda zaustavljen u Orašju, pa će danas tražiti tri boda protiv Bratstva i tako zadržati izglede za spas.

Dvoboj dna u Lukavcu igraju Radnički i Jedinstvo. Oba kluba već “u blatu”, a koje će se poraženi još dublje “uvaljati”. Rudar je domaćin otpisanom Branitelju. Bodovi su mu prijeko potrebiti, dok Mostarcima “ne trebaju”. Po stanju na premijerligaškoj ljestvici, Velež, Travnik i Olimpic već su ispali, a Vitez još “visi”. Što znači da iz lige ispada najmanje šest klubova, možda i sedam!•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?