Zrinjski

Izostanci igrača struci Zrinjskog smanjuju prostor za kombinacije

27.02.2019.
u 09:15

Zrinjski danas od 17 sati gostuje kod Sarajeva. Riječ je o prvom susretu koji se igra u sklopu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Ovu utakmicu već su mnogi označili kao “finale prije finala”. Pred ovo gostovanje u taboru plemića vlada dobro ozračje, bez obzira na to što će struka na ovoj utakmici biti prinuđena dosta kombinirati s obzirom na to da ne može iz ovih ili onih razloga računati na veći broj nogometaša.

Teška utakmica

Stekao se dojam kako su se nogometaši Zrinjskog pomirili s činjenicom kako ih danas očekuje teška utakmica protiv jakog protivnika. Nisu bili previše rječiti..

- Čeka nas teška utakmica. Nije nam puno za vikend donio bod protiv Širokog, ali ipak oni su na ljestvici ostali iza nas te smo se u miru pripremali za utakmicu sa Sarajevom. Odradili smo u međuvremenu lakše treninge te se nadam kako ćemo susret sa Sarajevom dočekati potpuno svježi. Nadamo se što je moguće boljem rezultatu protiv Sarajeva, kako bismo u normalnom ritmu mogli dočekati nove utakmice - kazao je nakon jučerašnjega treninga Ante Čirjak, veznjak plemića, dok je još kraći bio njegov klupski kolega Kristijan Stanić, koji konkurira za mjesta na krilu.

- Nakon jake utakmice sa Širokim čeka nas nova jaka utakmica u Sarajevu. U svakom slučaju, moramo ići na pobjedu.

Kombinacije

Struka plemića, predviđena Blažom Sliškovićem, ne može iz ovih ili onih razloga računati na više svojih igrača. Zbog crvenoga kartona iz prvenstva pravo nastupa neće imati stoper Hrvoje Barišić. Ivan Čurjurić, Abid Mujagić i Nermin Hajdarević ne konkuriraju za utakmice Kupa jer su u prvom dijelu sezone upisali nastupe u ovom natjecanju za prethodne klubove. Napadač Staniša Mandić još uvijek nije registriran, dok zbog ozljeda u kombinacijama neće biti Damir Šovšić i Marko Bencun. Ne može se reći kako je Zrinjski baš u ogromnim problemima i uz najmanje sedam izostanaka, ali Baki je definitivno skraćen manevarski prostor. Ipak, struka Zrinjskog raspolaže s dovoljnim brojem igrača.

Kao i uvijek, teško možemo pretpostaviti početnu postavu koju će na teren poslati Slišković, ali ona bi mogla izgledati ovako: Soldo - Galić, Jakovljević, Gojković, Stojkić - Perišić, Čirjak - Filipović, Bekrić, Marković - Veselinović. Bez obzira na sve, prvi susret sa Sarajevom u 2019. godini Zrinjskom će dati puno bolji dojam o snazi protivnika s kojim se sada natječu za prolazak u polufinale Kupa, ali i s kojim će vjerojatno voditi utrku za naslov prvaka u prvenstvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije