Rukomet

Izbornik Bilal Šuman objavio popis rukometaša, u siječnju planirano pet utakmica

Bilal Šuman
16.12.2016.
u 10:00

Rukometna reprezentacija BiH okupit će se 27. prosinca i imati aktivnosti do 16. siječnja, kada će u Skoplju i Beogradu početkom iduće godine odigrati pet prijateljskih utakmica protiv Makedonije (3), Saudijske Arabije i Bahreina. Izbornik Bilal Šuman objavio je popis od 24 igrača na koje računa: Benjamin Burić, Damir Efendić, Deni Serdarević, Adi Ahmetašević, Tomislav Nuić, Alen Ovčina, Faruk Vražalić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Duško Čelica, Marko Tarabochia, Ivan Karačić, Saša Marjanac, Mario Pavlak, Marko Panić, Dejan Malinović, Kristijan Jarak, Benjamin Čičkušić, Muhamed Zulfić i Vladan Lončar.

Izostavljeni su Grahovac i Blažević, a uz provjerenoga Burića, pozvani su Efendić, Ahmetašević i Serdarević.

- Grahovca i Blaževića smo vidjeli i znamo koliko vrijede, pa su, u dogovoru s njima, pošteđeni ove akcije. Grahovac ima i lakšu ozljedu, pa neka se oporavi i odmori malo. Ovo je prilika za provjeriti i druge, napraviti testove i s ovom trojicom novih vratara kako bismo vidimo što mogu. Iskoristit ćemo ovo razdoblje kako bismo igrače koji do sada nisu imali prilike vidjeli na djelu i onda s najjačim snagama i što spremniji dočekali svibanj i utakmice s Fincima, kazao je Šuman.

Okupljanje je planirano u bazi bh. seniorske rukometne reprezentacije na Ilidži.

U Skoplje bh. ekspedicija putuje 2. siječnja, a dan poslije je na rasporedu utakmica protiv domaće reprezentacije Makedonije, koja će se pripremati za nastup na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Protiv Makedonaca bh. rukometaši će u Skoplju odigrati još dvije utakmice zatvorenog tipa (4. i 5. siječnja), odakle će bh. reprezentacija 7. siječnja otputovati u Beograd, gdje je čekaju još dvije utakmice. Protiv Saudijske Arabije Šumanovi izabranici igraju 8. siječnja, a dan poslije očekuju susret s Bahreinom. U Sarajevo se ekspedicija vraća 9. siječnja i na okupu će ostati još sedam dana, gdje će trenirati i pripremati se za kvalifikacijske utakmice za EP protiv Finske, u gostima 3. i kući 7. svibnja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije