održana Skupština FK Željezničar

Izabrani novi članovi Uprave Željezničara, među njima i 'najuspješniji gospodarstvenik' Večernjakogov pečata

Jasmin Badžak
FK Željezničar
29.05.2024.
u 21:46

Jasmin Badžak je dugogodišnji sponzor, partner i prijatelj FK Željezničar.  „Večeranjakov pečat“ proglasio ga je za najuspješnijeg gospodarstvenika u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu.

Na sjednici Skupštine FK Željezničar imenovan je novi Upravni odbor na čelu s predsjednikom Admirom Tunovićem.

Admir Tunović rođen je 1982. godine. Trenutno je direktor kompanije Unior Tehna, dugogodišnji je sponzor kluba, a bio je član i prethodnog Odbora za hitnost te ranijeg Upravnog odbora. Svoju uspješnu gospodarsku poslovnu karijeru gradio je na direktorskim pozicijama u kompanijama Robot, Alma Ras, Moderna i Centrotrans. Kao veliki navijač, višegodišnji sponzor i aktivni član rukovodstva, upoznat je sa svim procesima i organizacijom kluba.

Jasmin Badžak je dugogodišnji sponzor, partner i prijatelj FK Željezničar. 

„Večeranjakov pečat“ proglasio ga je za najuspješnijeg gospodarstvenika u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu. Vlasnik je nekoliko kompanija, a kao najuspješnija izdvaja se SurTec Eurosjaj iz Konjica. Ranije je bio predsjednik Kluba, član UO i član Odbora za hitnost.

Elvedin Grabovica je privatni poduzetnik i vlasnik kompanije Meganet. Bivši je direktor JP Elektroprivreda i gostujući profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Dugogodišnji je prijatelj FK Željezničar, piše Klix.ba.

Adnan Mataradžija je izaslanica Skupštine FK Željezničar. Odgovorna je osoba revizorske kuće MERFI.

Ilijas Kovačević je direktor JU KSIRC Hadžići i dugogodišnji sportski radnik. Nakon završenog studija u Ankari, 13 godina radio je u Ziraat Bank BH dd. Bio je član Upravnih odbora kluba od sredine 2021. do travnja 2024.

Ahmet Salčin je privatni poduzetnik iz Sarajeva, dugogodišnji prijatelj Kluba i duži je niz godina u sportu.

Asmir Dževlan je građevinski inžinjer i član Upravnog odbora JP AutoCeste FBiH. Prije ovog imenovanja, 20 godina je djelovao kao direktor kompanije Ans drive.

Enis Džafić je generalni direktor Željeznica FBiH.

Damir Dinarević je izaslanik u Skupštini kluba. Direktor je kompanije DUF ABDS i član Nadzornog odbora Željeznica FBiH.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije