Čitlučanin u NBA ligi

Iza Ivice Zupca mjesec je snova u NBA ligi

NBA: Los Angeles Lakers at Dallas Mavericks Jan 22, 2017; Dallas, TX, USA; Dallas Mavericks guard Justin Anderson (1) shoots over Los Angeles Lakers center Ivica Zubac (40) during the second half at the American Airlines Center. The Mavericks defeat the L
Reuters/PIXSELL
05.02.2017.
u 09:00

Iza mladog devetnaestogodišnjeg Čitlučanina Ivice Zupca, koji igra za Los Angeles Lakerse, mjesec je iz snova. U četiri utakmice, počevši od susreta s Denverom 17. siječnja, kada je za 26 minuta provedenih na parketu imao double-double učinak od 11 poena i 13 skokova, visoki centar ostvario je tri double-double učinka i svojim igrama skrenuo veliku pozornost u NBA košarci i slavnom klubu na čijoj klupi sjedi trener Luke Walton.

Odlične izvedbe

Nakon susreta s Denverom stigle su i sjajne izvedbe protiv Portlanda, Utah Jazza, kada je postigao 16 poena i imao deset skokova. Siječanj je zaključen na sjajan način, a veljača je krenula također u pobjedničkom smjeru nakon sjajnih izdanja protiv Denver Nuggetsa, kada je postigao 17 poena, uz šut osam od devet pokušaja, šest skokova i jednu asistenciju. No, poslije toga veljača je za mladog igrača krenula nešto lošije. Njegovim Los Angeles Lakersima ne ide baš najbolje i u posljednja dva susreta doživjeli su dva poraza. Najprije protiv Washingtona 116:108, a potom dan poslije protiv Bostona, gdje su poraženi 113:107. Ivica Zubac protiv Washingtona za jedanaest minuta provedenih na parketu ubacio je četiri poena i imao tri skoka i jednu blokadu. Protiv Bostona igrao je svega nešto više od četiri minute i ubacio samo jedan poen. Stručnjaci kažu da je pad u igri svakog mladog igrača normalna stvar. Nekadašnji srebrni sa Svjetskog juniorskog prvenstva u Grčkoj, gdje je njegovu reprezentaciju samo jedno bacanje dijelilo od zlata, skrenuo je pozornost svojim igrama u NBA ligi u koju je stigao prije nekoliko mjeseci. Poticaj, sigurno, u nastavku karijere u LA Lakersima dat će mu i slavni Magic Johnson koji dolazi kao savjetnik u svoj nekadašnji klub u kojem je stekao epitet jednog od najvećih svih vremena u NBA ligi. Sam trener Luke Walton kazao je kako je zbog toga jako sretan i to je jamstvo da će LA Lakersi ponovno sjati.

Mogući uzori

Uz Johnsona, neponovljive jedinice s 205 cm visine, u LA Lakersima sjale su brojne NBA zvijezde, a i centri Chamberlain, Shak O’Neal, Gasol... koji su sigurno uzor mladom Čitlučaninu. S mladim košarkašem na individualnoj pripremi na centarskoj poziciji radi 89-godišnji Bill Berk. Berk je još šezdesetih godina trenirao centre Lakersa i slavni klub unatoč njegovim godinama ne odustaje jer Berk slovi za najboljeg trenera u radu s visokim igračima. Bit će to još jedno dodatno jamstvo da će devetnaestogodišnji košarkaš iz Čitluka uspjeti i biti na putu da ostvari snove i postane veliki igrač.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije