Rukomet

Iz Mostara uhvatili zalet za Kosovo

BiH,02.01.16.Mostar,  Press rukometasi BiH u Mostaru pripremet   Karacic i trener Photo:Stojan Lasic
03.01.2016.
u 07:00

Marković je bio jasan što misli o kritikama zbog nepozivanja nekih igrača. Tvrdi kako je reprezentacija iznad pojedinaca Izabranici Dragana Markovića jučer su obavili okupljanje, a danas idu u Crnu Goru

Ponovno se rukometna reprezentacija BiH okupila u Mostaru. Jučer je okupljanje rukometaša nadzirao izbornik Dragan Marković. Odrađen je i jedan trening u gradu na Neretvi, a već danas je planirano putovanje u Crnu Goru gdje će BiH "sparirati" domaćoj reprezentaciji 4. siječnja.

Dobrodošlica

Povodom posjeta Mostaru i prostorijama Sportskog saveza grada Mostara održana je prigodna konferencija za medije na kojoj se pored izbornika Markovića našao rukometaš bh. vrste, Mostarac Ivan Karačić. U svojstvu domaćina našao se predsjednik Sportskog saveza BiH Hasan Šišić.

- Sportski savez Grada Mostara je još jednom pokazao svoju dobru namjeru i želju da bude domaćin rukometnoj reprezentaciji. Vi ste ovdje uvijek dobrodošli i Mostar će biti dobar domaćin - kazao je Šišić.

Kako se i očekivalo, prvi upiti prema izborniku bili su vezani uz nepozivanje nekoliko standardnih rukometaša za koje je rekao kako oni trenutačno nisu s reprezentacijom, ali da to ne znači kako su prekriženi.

- Meni nikad nije nitko nedostajao, pa ni oni koji su mislili da su najbolji i najljepši, ja nikada nisam plakao ni za jednim igračem. Ja sam kao izbornik pokazao tu hrabrost i vratio kult reprezentacije, kako ponašanja i poštovanja izvan terena, tako i na terenu. Nije ovo nečiji privatni klub, reprezentacija je iznad svih nas. Ako sam ja problem, o tome se može normalno i ljudski razgovarati. Pardona ne dam nikomu, a svoju put nastavljam kako sam i počeo - kazao je na početku Dragan Marković.

Njega i njegove izabranike prvo očekuju dvije utakmice protiv Kosova koje je za bh. sportsku javnost, ali i za samog izbornika u ovom trenutku nepoznanica. Ipak, BiH je favorit u tim utakmicama. Izbornika je radovalo što su njegovi igrači u dobroj formi te što u dobrom stanju dolaze na okupljanje.

Bez straha

- Ivan Karačić je "procvjetao" u posljednje vrijeme i to me raduje. On je naš motor, jedna od najvažnijih karika u momčadi. Nadam se kako je Prce ostao u formi nakon ovih blagdana te kako se nije udebljao, šaljivo je nastupio Marković te još dodao:

- Neki igrači su igrali manje, neki više, ali sve u svemu, zadovoljan sam formom naših rukometaša pred nove utakmice. Kosovo je velika nepoznanica i za nas. Kao igrač nisam nikoga podcjenjivao bez obzira na kvalitetu, a posebno momčad Kosova jer je s tih prostora došao veliki broj kvalitetnih igrača. Trenirao me Petrit Fejzula koji je bio kapetan Jugoslavije i on je samo jedan od svjetskih klasa s tih prostora. Mi s velikim respektom idemo na Kosovo, ali idemo i bez straha, jer imamo kvalitetu i možemo igrati sa svim reprezentacijama.

Dobre želje u sportskom kontekstu u 2016. godini imao je i mostarski rukometaš Ivan Karačić.

- Nadam se kako će 2016. godina biti puno uspješnija nego prethodna godina. Imamo sve preduvjete odigrati kvalitetno sve četiri utakmice kvalifikacija te izboriti dodatne kvalifikacije. U klubovima svi igramo dobro i vidjet ćemo kako će se to odraziti na formu u reprezentaciji, kazao je Karačić koji je nastavio u tonu samopouzdanja:

- Po imenima smo najbolja reprezentacija u našoj skupini i mislim kako ćemo to opravdati na terenu. Vjerujem kako ćemo već na gostovanju kod Slovačke osigurati doigravanje te kako će utakmica s Litvom u Tuzli biti samo za prestiž.

Rukometaše BiH 6. siječnja na Kosovu očekuje prvi susret kvalifikacija nakon čega s istom reprezentacijom tri dana kasnije igra u Tuzli. Utakmica protiv Slovačke na rasporedu je 13. siječnja u Slovačkoj, dok se susret protiv Tuzle igra 17. siječnja u Tuzli. Sve u svemu, očekuje nas sadržajan rukometni siječanj. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?