Košarka

Ivica Zubac nakon raskida s Cibonom potpisao za Cedevitu

Zubac
08.01.2016.
u 07:00

Zubac, 211 cm visoki centar iz Čitluka, bio je važan igrač hrvatske juniorske reprezentacije koja je prošle godine osvojila srebro

Talentirani 18-godišnji centar Ivica Zubac dva je dana nakon raskida ugovora s Cibonom na vlastiti zahtjev potpisao ugovor na 3,5 godina s Cedevitom.
 

Odlične predispozicije

Zubac, 211 cm visoki centar iz Čitluka, bio je važan igrač hrvatske juniorske reprezentacije koja je prošle godine osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu sa 17,6 koševa i 7,9 skokova, a ove je sezone zbog ozljede odigrao tek pet utakmica u ABA ligi za Cibonu (6,8 koševa, 3,0 skoka). S klubom iz Savske je raskinuo ugovor zbog neisplate ugovornih obveza.
- Čim smo čuli za raskid, odmah smo reagirali i uspjeli dovesti jednog od najtalentiranijih centara Europe, rekao je Davor Užbinec, direktor Cedevite.
- Mi smo se dugoročno odredili za stvaranje jakog kluba s mladim domaćim igračima i igračima iz regije. Dogovor je da Zubac može u NBA uz odštetu već ovoga ljeta, ali siguran sam da će kod nas napraviti veliki napredak i da će u Cedeviti ostati puno duže. Bilan se u Cedeviti razvio u veliko centarsko ime, Nurkić je završio u NBA.
Vjerojatno je, uz sređenu klupsku situaciju na svim razinama, to razlog zašto se Zubac odlučio za nastavak karijere u Cedeviti. Mi kvalitetno radimo s mladim igračima, uvjeti u Domu košarke Cedevita, našem trening centru, jesu na NBA razini, igramo TOP 16 Eurolige. I nadam se da će nam pomoći dugoročno na vraćanju klupske košarke u europski vrh, rekao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić. Zubac neće moći igrati za Cedevitu u ABA ligi, ali trener Veljko Mršić moći će ga koristiti u utakmicama Eurolige, kao i u utakmicama hrvatskog prvenstva. Iz Cibone nisu krili ogorčenje. - KK Cibona je iznenađena željom igrača Ivice Zupca za raskidom ugovora s KK Cibona. Ivica Zubac, kao igrač Cibone, imao je sve uvjete kao i ostali mladi perspektivni igrači u krugu prve momčadi i omladinskog pogona.

Njegova želja za raskidom ugovora je temeljena na navodnom nezadovoljstvu statusom u momčadi i minutažom, iako je imao veliku minutažu i bio najbolji igrač na utakmicama protiv Energije Rovinari i Tajfuna.
Smatramo da svojom reakcijom pokazuje nepoštivanje kolega, mlađih i starijih, koji se borbenošću i zalaganjem na terenu bore za svoju minutažu, priopćeno je iz Cibone. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije