Priznanje

Ivica Osim: Nisam trčao za odlikovanjima, ona sama dođu

Ivica Osim
09.12.2016.
u 08:00

Veleposlanik Japana u BiH Kazuya Ogawa uručio je Orden izlazećeg sunca, zlatnih zraka sa značkom bivšem izborniku japanske nogometne reprezentacije Ivanu Osimu. Orden je dodijeljen velikanu FK Željezničar u okviru jesenjeg carskog nagrađivanja, a nagrada se dodjeljuje kao priznanje za doprinos razvoju nogometa u Japanu i promociju međusobnog razumijevanja između Japana i BiH. Nagrada Osimu dodijeljena na svečanosti u rezidenciji veleposlanika Ogawe, kojoj su nazočili članovi obitelji Osim, čelnici NS BiH Elvedin Begić i Jasmin Baković, visoki predstavnik OHR-a u BiH Valentin Inzko i drugi. Osim je u svom obraćanju zahvalio vladi Japana i veleposlaniku Ogawi te poručio kako BiH treba gajiti prijateljstvo s Japanom i narodom te zemlje.

- Ovo je veliko priznanje, barem ja mislim tako. Nisam trčao za odlikovanjima, ali kada posvetite život nečemu, ona sama dođu. Čovjek mora svašta pretrpjeti kako bi došao do nečeg ovakvog. Treba raditi i vjerovat u sebe, a na kraju imati sreće i doći u zemlju kakva je Japan. Bilo bi lijepo da možemo naučiti od njih kako se radi, izjavio je Osim.

Osim je poručio kako bi volio podijeliti nagradu s ljudima u Japanu i BiH koji su u jednoj mjeri zaslužni što je dobio Orden te da su tragovi prijateljstva i suradnje između BiH i Japana vidljivi.

- Kroz nogomet pokrenuli smo jednu priču prijateljstva s Japanom, čije je tragove danas moguće vidjeti. Nadam se kako će ta veza ostati i da će BiH vječno ostati prijatelj s Japanom. Ta veza počela je u Sarajevu, nadam se da ćemo se češće susretati s Japanom, ne samo kroz nogomet. Japan nam je pomogao kada nije nitko drugi. Treba čuvati prijatelje, rekao je Osim. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije