IZ NORMANDIJE PREMA KARIBIMA

Ivica Kostelić danas kreće na avanturu života, ovo još ni jedan Hrvat nije napravio

07.11.2021.
u 11:54

Svojedobno najkompletniji svjetski skijaš, osvajač Svjetskog kupa, danas kreće u pomorsku avanturu života. Zajedno sa svojim francuskim partnerom Callisteom Antoineom, u 13 sati i 27 minuta, Ivica Kostelić krenut će u utrku dvojaca preko Atlantika.  

Kišoviti start utrke koja se zove Jacques Vabre, po poznatom francuskom prerađivaču kave, dogodit će se u Le Havreu a cilj je, za one koji ga dosegnu, na Martiniqeu, karipskom otoku koji predstavlja francuski prekomorski teritorij.  Ruta je to od preko 7400 kilometara na kojoj Ivicu i njegova skipera očekuju svakojake situacije s vremenskim prilikama pa i vrlo visokim valovima. I zato smo jednom od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena poželjeli dobar vjetar. 

Ne želeći ga inkomodirati na dan starta, razmijenili smo s njim tek nekoliko poruka na koje je kratko odgovarao. A naša je whattsap konverzacija izgledala ovako:

- Jeste li vas dvojica i brod spremni?

- Sve u redu. Pripravni.

- Osjećate li startnu groznicu?

- Malo. 

- Je li to manje ili više nego na startu kombinacije na Olimpijskim igrama?

- Ni blizu kao na Olimpijskim igrama. 

- Koliki je tu rizik da dođe do sudara pa i štete na brodu na samom startu?

- Ima rizika, ali treba paziti. 

Ovo je utrka nekoliko klasa, a najbrojnija je Ivičina "Class 40" koja će za sudionike, procjenjuje se, trajati između 17 i 22 dana. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?