Novi izbornik reprezentacije BiH

Ivaylo Petev: Moramo vratiti kult reprezentacije, samo uz dobro ozračje igrači mogu dati maksimum

26.01.2021.
u 16:31

Ivaylo Petev preuzeo je funkciju izbornika nogometne reprezentacije BiH. Bugarski stručnjak naišao je na otpor dijela javnosti prilikom dolaska na klupu, ali, kako je sam rekao, nastoji se što manje obazirati na te stvari. Po njegovu mišljenju, upravo je stvaranje dobrog ozračja glavna vodilja na početku njegova mandata:

- Prvo što moramo napraviti je vraćanje kulta reprezentacije. To će za sve nas u reprezentaciji biti najvažniji posao. Bez toga i ne mogu doći dobri rezultati. To na početku može biti teško, ali svjestan sam koliko je to značajno. Moramo stvoriti ozračje u kojem će naši igrači davati 150 posto od sebe. Uz dobar mentalitet i dobro ozračje, moramo još razviti navike da u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Mislim kako imamo prostora napraviti dobar rezultat, ali naš posao tek počinje - kazao je na početku razgovora za Večernji list BiH novi izbornik reprezentacije BiH.

Večernji list: Što će na početku biti vaš prvi zadatak na funkciji izbornika BiH?

- Za početak moram obići sve naše igrače. Već smo napravili neki okvirni plan kako to napraviti. Moramo, doduše, voditi računa o situaciji s koronom te eventualnim ograničenjima putovanja. Ipak, cilj nam je obići što više naših nogometaša te razgovarati s njima kako bismo im bolje predočili viziju onoga što želimo u idućim kvalifikacijama.

Večernji list: Koliko poznajete sadašnji igrački kadar?

- Izuzev nekih mlađih igrača, koji su možda priključeni u posljednje vrijeme, smatram kako veći dio momčadi poznajem jako dobro. Ranije sam pratio reprezentaciju BiH, s nekim igračima surađivao sam ranije. Smatram kako tu postoji određena kvaliteta uz koju se može napraviti dobar rezultat. Kod nekoliko igrača jako je naglašena individualna kvaliteta, ali naš posao je stvoriti jaku momčad.

Večernji list: Dio javnosti imao je otklon prema vašem dolasku na klupu BiH, kako vi vidite tu situaciju?

- U nogometu je uvijek tako, svjestan sam da nisam svakom po volji. Mene te stvari ne zanimaju, došao sam raditi, dati sve od sebe, svjestan sam kako mi neće biti lako, ali već dugo sam trener i znam se nositi s pritiskom.

Večernji list: Situacija s koronom donijela je zabranu prisutnosti publike na tribinama. Nadate li se kako bi u idućem ciklusu reprezentacija BiH mogla imati podršku s tribina?

- Naravno da se nadam tome, to bi za nas mogla biti velika prednost. Znam kada sam gledao utakmice kada u BiH gostuje neka druga reprezentacija, kakvo je to ozračje znalo biti. Zamislite kako se tada osjećaju protivnici. Nogomet se igra zbog publike, naši igrači sigurno bi imali veći motiv da na tribinama bude barem ograničeni broj gledatelja.

Večernji list: Za vas uskoro počinje veliki posao, vodit ćete reprezentaciju BiH u novom ciklusu kvalifikacija, o čemu će se posebno voditi računa uoči vaših prvih utakmica na klupi BiH?

- Nemamo puno vremena do kvalifikacija, ali ne smijemo kukati. Ciljano ćemo se pripremati za svakog protivnika, ali zasada je najvažnije stvoriti dobro ozračje. Moramo stvoriti tim koji će igrati disciplinirano na svakom dijelu terena. Imamo tešku skupinu, ali moramo se koncentrirati na sebe i gledati kako ćemo mi biti bolji. Naš igrački kadar ima potencijal, ali čeka nas težak posao. Tu smo svi kako bismo pravili dobar rezultat, samo će to biti mjerilo onoga kako smo radili.

 

PREDSTAVLJANJE PETEVA U SRIJEDU

Novi izbornik Petev pred bh. medijima naći će se u srijedu kada je zakazano njegovo službeno predstavljanje.

- Konferencija za medije na kojoj će službeno biti predstavljen novi izbornik A reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev bit će održana u srijedu, 27. siječnja u 14 sati u prostorijama Nogometnog saveza BiH u Sarajevu - potvrđeno je iz NS BiH.

Bugarski stručnjak ugovor će potpisati na dvije godine uz mogućnost produljenja na još dvije godine.

Prilikom izbora Peteva na klupu BiH glasan je bio dio javnosti koji je umjesto njega preferirao Sergeja Barbareza. Ipak, kako vrijeme odmiče, sve je glasnija i podrška novom izborniku BiH. Podršku mu je, primjerice, dao izbornik Švicarske Vladimir Petković, koji je rekao kako sada javnost mora stati iza novog izbornika te mu na taj način pomoći u njegovu poslu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije