Presuda

Ivanu Klasniću tri milijuna eura odštete zbog pogreške liječnika Werdera

Autori: 24sata, Vecernji.ba
27.06.2020.
u 13:21

Nakon 13 godina natezanja s liječnicima iz Werder Bremena, izgleda kako je Ivan Klasnić konačno dobio bitku zbog koje je morao prekinuti karijeru i zbog koje godinama ima ozbiljnih problema sa zdravljem.

Bivši Vatreni tužio je tadašnji liječnički dvojac Werdera, Götz Dimanski i Manju Guha, da nisu na vrijeme prepoznali bolest koju je imao, a koja se mogla dijagnosticirati najobičnijom analizom krvi.

Klasnićev predmet došao je pred sud 2018. godine kada je zakazano ročište, medicinski vještak identificirao je niz propusta i pogrešaka u radu Werderovih liječnika te procijenio da se za Klasnićevu bubrežnu disfunkciju znalo još od 2002. godine.

Klupski liječnici morali su ga tada staviti pod nazor i osigurati da ne uzima lijekove koji bi mu dodatno mogli stvoriti komplikacije i ugroziti bubrege.

Sada, njemački mediji saznaju da je došlo do dogovora između nekadašnjeg hrvatskog napadača i bivšeg mu kluba, a obje strane su pristale na dogovor i dale zeleno svjetlo.

Klasnić bi trebao dobiti 3 milijuna eura odštete, a očekuje se da će sud u iduća tri tjedna donijeti presudu u njegovu korist.

- Mogu potvrditi da smo u pregovorima. Vidjet ćemo što će se dogoditi - rekao je Klasnić.

Inače, od kada je 2007. saznao da će morati na transplantaciju bubrega tri puta je operiran. Njegovo tijelo dva puta je odbacilo bubreg od majke i oca, a posljednju transplantaciju imao je 2017. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije