Zrinjski večeras (18.45) u 5. kolu Konferencijske lige gostuje u Nizozemskoj protiv AZ Alkmaara

Ivanković: Trebamo biti goropadni i vjerovati u sebe, pa što bude. Ako budemo pravi, možemo do dobrog rezultata

storyeditor/2023-11-29/zrinja.png
30.11.2023.
u 17:00

Nogometaši Zrinjskog večeras će (18.45) u Nizozemskoj igrati novu utakmicu Konferencijske lige u skupini E protiv AZ Alkmaara u sklopu 5. kola, piše Večernji list BiH. To je jedini protivnik kojeg je Zrinjski pobijedio u ovogodišnjim nastupima na europskoj sceni, i to u utakmici o kojoj je, zbog čudesnog preokreta od 4:3 nakon što su Plemići na poluvremenu gubili 0:3, neko vrijeme pričala cijela Europa. To je protivnik koji će biti iznimno motiviran uzvratiti istom mjerom.

- Najlakše je reći neka se dogodi repriza, ali bit će sigurno jako teško. Imamo i mi nekih problema što se tiče igračkog kadra, ali idemo rasterećeni u Nizozemsku. Kao što smo rekli, cilj i prioritet su prvenstvo, ali nije ni to razlog da ne odigramo dobru utakmicu, ne pokažemo zube i sve što znamo - kazao je trener Zrinjskog Mario Maka Ivanković.

Jak protivnik

To što je Zrinjskom pošlo za rukom okrenuti rezultat protiv AZ Alkmaara nakon minusa od tri primljena gola ne znači kako je njihov protivnik slab. To je i dalje momčad koja vrijedi 80-ak milijuna eura, riječ je o brojkama o kojima u bh. nogometu mogu samo sanjati. AZ je favorit, posebno na svom terenu, a lošija stvar za Zrinjski će biti ta što ih čeka iznimno motiviran protivnik koji hvata formu. Ipak, Zrinjski je i momčad koja je takvog protivnika bacila na koljena u odličnom drugom poluvremenu u prvom susretu igranom u Mostaru.

- Vidjeli smo to drugo poluvrijeme da trebamo biti goropadni i vjerovati u sebe pa što bude. Moguće je protiv svakog igrati, bez respekta, ali oni su sigurno jači i kvalitetniji. Međutim, ako mi budemo pravi i budemo igrali kao što možemo, energetski, taktičko-tehnički, mislim da možemo napraviti dobar rezultat - dodao je trener Plemića prije jučerašnjega leta u Nizozemsku.

Zrinjski muče i ozljede nogometaša. Momčad je dosta oslabljena u zadnjoj liniji. Jedini sposobni u ovom trenutku za utakmicu su Radić i Senić, silom prilika stopera može igrati i Zlomislić, ali se toj opciji neće rado pribjeći iako ovaj nogometaš u posljednje vrijeme sve više igra. Upitan je Čanađija, Memija i Sabljić su izvan kombinacija, odranije nema Tičinovića, još nekoliko igrača nije u optimalnom stanju.

- Osim svih tih ranijih problema, neki nogometaši nisu na popisu za europske utakmice, a sada nam je otpao Memija, koji je bolestan, dok su Čanađija i Sabljić ipak s nama, ali je pitanje hoće li moći igrati na ovoj utakmici. Ima nas, momci su svjesni da je ovo pravi izlog u Europi i na njima je odigrati što bolje, kako za sebe tako i za svoj klub, pa i navijače - dodao je trener Plemića.

U Zrinjskom o AZ Alkmaaru govore s velikim respektom. Spomenuta momčad igra dosta dobro na domaćem terenu. S nekim velikanima ovaj se klub dobro nosi u konkurenciji koja je za bh. prilike jako visoka. Ipak, AZ želi prolazak skupine, a za takvo nešto ima realne izglede. U Zrinjskom su dobro skautirali novog protivnika.

- Oni uvijek igraju s manje-više istim rosterom, tu se vrti 12-13 igrača. Isti sustav igre, treći su u prvenstvu, što samo po sebi govori puno. Ozbiljna su momčad, brza, agresivna i jako okomita. Analizirali smo ih i vidjet ćemo što ćemo mi izvesti na kraju, imamo još neke dvojbe, ali nadamo se najboljem - zaključio je strateg Plemića.

Ne gube mnogo

Zrinjski će i ovaj put imati solidnu potporu svojih navijača. Njih nekoliko stotina naći će se na stadionu u Nizozemskoj. Ipak, u ovom trenutku se očekuje i dolazak navijača Zrinjskog koji će doći iz inozemstva i koji će se za svoje ulaznice snalaziti na druge načine. Bilo kako bilo, Plemići rasterećeno idu u novu europsku avanturu. Mostarci nemaju mnogo toga izgubiti, u slučaju osvajanja nekih bodova mogu dobiti puno u svakom smislu. Zrinjski još uvijek stigne zakomplicirati situaciju u svojoj skupini Konferencijske lige.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?