Nakon nove pobjede Zrinjskog protiv Tomislava (5:1)

Ivančić može biti veliko pojačanje

storyeditor/2023-02-01/ivancic.jpg
02.02.2023.
u 16:31

Bez poteškoća je Zrinjski jučer ostvario pobjedu protiv HNK Tomislav, piše Večernji list BiH. Mostarci su slavili s 5:1, a njihov protivnik na ovoj utakmici, osim u nekoliko akcija, nije bio dorastao.

Visoka tehnička razina

Zrinjski je na ovim pripremama igrao utakmice uglavnom s lakšim protivnicima, što je za sada i očekivano. Mostarci su brzo došli u vodstvo 2:0. Oba je puta glavom nakon kornera zabio Ćorluka, dok je sredinom prvog dijela rutinski gol zabio i Bilbija. U drugom dijelu mreže su tresli Ivančić i Zlomislić. Za Tomislav je zabio Banović, u tom trenutku bilo je 3:1. Spomenuti je Ivančić jučer pokazao mnogo dobrih stvari u dresu Zrinjskog. Ovaj nogometaš dugo nije imao natjecateljski ritam, što se jučer i nije osjetilo na njegovoj fizičkoj izvedbi. On i kolege nisu imali trkački zahtjevnu utakmicu, nisu imali protivnika koji ih je natjerao na igru pod pritiskom. Ipak, ono što u tehničkom smislu ima Ivančić, može biti velika prednost za Zrinjski. Prvo i osnovno, Ivančić ima odličan centaršut prilikom prekida i jučerašnja utakmica protiv Tomislava nije bila prva na kojoj je to pokazao. Na nekim prethodnim utakmicama na pripremama Plemići su puno zabijali upravo u tim postavljenim situacijama, a Ivančić je izvodio većinu prekida. Mostarci su i pod trenerom Sergejem Jakirovićem bili kvalitetni na prekidima, ali sada su s igračem poput Ivančića mogu biti mnogo opasniji u prekidima. Osim dobre noge, Ivančić ima smisao za igru, pregled, siguran je na lopti i često se dodaje u napad. Uz asistencije, jučer je zabio i lijep gol, rutinski se ubacio pred gol, uslijedio je plasiran udarac, zatim i lijep gol. Koliko ovaj igrač uistinu može pomoći Zrinjskom, u ovom trenutku vidjet će se bolje na utakmicama protiv kvalitetnijih protivnika, ali već na prvu je jasno kako Ivančić može donijeti kvalitetu više Zrinjskom.

Vratari slabi u igri nogom

Mladi vratari Zrinjskog Pršlja i Topić jučer su dijelili minutažu na golu. Ako bi jedan od ova dva vratara mogao biti na razini da odmah zauzme mjesto na golu, treneru Krunoslavu Renduliću otvorila bi se situacija da u prvenstvu igra samo s jednim igračem "zaštićenog godišta", dok bi taj drugi igrač bio vratar. Pršlja i Topić jučer nisu imali mnogo posla. Ipak, alarmantno je što se obojica slabo snalaze u igri nogom, pokazali su puno nesigurnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije