Tenis

Ivan Ljubičić pomaže Federeru

Ivan
03.01.2016.
u 07:00

Zbog nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u sve tri kategorije Švicarac će preskočiti neke turnire iz serije Masters 1000

Ivan Ljubičić i Roger Federer (34) dogovorenu suradnju započeli su posljednjih dana prošle godine. Novu godinu su dočekali u Dubaiju, što je negdje na pola puta između Europe i Brisbanea u Australiji gdje će Švicarac odigrati svoj prvi turnir u novoj sezoni. Postavljen je za prvog nositelja a prvi suparnik u drugom kolu bit će mu bolji iz dvoboja između kvalifikanta i dobitnika pozivnice, što ne bi trebao biti problem za Federera. Iako je Švicarac i javno obznanio da od suradnje sa svojim novim trenerom očekuje osvajanje novih Grand Slam turnira (zasad ih ima rekordnih 17), a za to su potrebne pobjede nad Novakom Đokovićem, naravno da je za 2016. postavljen i rezervni cilj - a to je ostanak u društvu najboljih pet igrača na svijetu. To će ujedno značiti i keširanje 100. milijuna USD u karijeri (samo od turnirskih nastupa) - za jednog budućeg 35-godišnjaka odličan doseg. No, ni to neće biti laka zadaća za Rogera i Ivana jer je Švicarac - zbog nastupa na Olimpijskim igrama na kojima će igrati u sve tri konkurencije: pojedinačno, u paru s Wawrinkom i u miksu s Hingis - odlučio manje igrati i preskočiti neke turnire. Nakon Indian Wellsa (počinje 7. ožujka) napravit će dvoipolmjesečnu stanku i turnirima se vratiti tek na Roland Garrosu 22. svibnja. Mastersi 1000 obvezni su za najbolje igrače, ali Federer udovoljava svim trima veteranskim iznimkama zbog kojih se to na njega ne odnosi: ima odigranih 600 mečeva, 12 godina profesionalnog staža, a davno je prešao i 31. godinu života. - S prethodnom sezonom mogu biti zadovoljan, ali izgubio sam previše finala. Nadam se da ću u ovoj godini, uz Ivanovu pomoć, biti uspješniji - kazao je Federer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije