izbor Sportskoga saveza

Ivan Kvesić i Anđela Soldo najbolji sportaši Širokog Brijega

22.02.2019.
u 21:41

Karataš Ivan Kvesić i karatašica Anđela Soldo proglašeni su najboljim sportašima Širokog Brijega u 2018. godini u izboru Sportskoga saveza Grada Širokog Brijega, a to priznanje dobili su drugu godinu zaredom.

Ivan Kvesić okitio se naslovom svjetskog prvaka u kategoriji seniora - 84 kg na Svjetskom karate prvenstvu u Madridu prošle godine, postigavši tako najveći uspjeh u povijesti širokobriješkog sporta.

Anđela Soldo članica je državne reprezentacije Bosne i Hercegovine. U prošloj godini osvojila je broncu na Balkanskom seniorskom prvenstvu u Istanbulu i odličje iste boje na seniorskom prvenstvu BiH u Sarajevu.

- Svake godine broj sportaša u gradu je sve veći i to nam pokazuje kako sport živi u Širokom Brijegu i kad su u pitanju sportski kolektivi poput nogometnog, rukometnog, košarkaškog kluba, ali i uspješni individualci iz sportova poput karatea u kojem Široki ima svjetskog prvaka. Mi svake godine dijelimo neka nova priznanja, a sport se u Širokom Brijegu sve više širi i postaje popularan kod djece i mladih - kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Sportskog saveza Grada Širokog Brijega Ivan Zeljko.

Dodao je kako se svako treće dijete u Širokom Brijegu bavi nekim sportom što je pretpostavka dobrih rezultata u budućnosti.

- Široki Brijeg zaista ima iznimne sportaše, ali to nije čudno, to je tako bilo oduvijek. Sport je jedna od stvari po kojima je grad prepoznatljiv a nama u Savezu je to samo olakotna okolnost jer je i naš rad lakši kad imamo sportaše iznimne kvalitete - rekao je Zeljko.

Hrvatski cheerleading klub Široki dobio je priznanje za najbolju žensku ekipu, najbolja momčad su juniori NK Široki Brijeg, a najbolji trener Žarko Kraljević iz Karate kluba Široki.

Priznanja za nade godine (djevojčice i dječaci do 14 godina) dobili su Ana Vranješ (Judo klub Neretva, Mostar) i Dominik Marić ( Judo klub Borsa, Mostar), najuspješnija kadetkinja je Ana Buhač (ŽNK Široki Brijeg), a kadet Luka Kvesić (Karate kluba Široki Brijeg).

Najuspješnija juniorka i junior su Marija Zelenika i Mirko Zelenika, oboje iz Judo kluba Mostar.

Ivan Naletilić Rora i Ante Ramljak dobili su priznanja za doprinos i razvoj sporta u Širokom Brijegu, kao i momčad mjesne zajednice Jare, pobjednik Malonogometne lige mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega u 2018. godini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije