AUSTRALIAN OPEN

Ivan Dodig lovi šesti Grand Slam naslov i nagradu od 154.500 australskih dolara

Ivan Dodig
Igor Kralj/Pixsell
27.01.2022.
u 07:41

Dodig se tako našao na korak do osvajanja čak šestog Grand Slam naslova, četvrtog u konkurenciji mješovitih parova.

Ivan Dodig (37) i Francuskinja Kristina Mladenović (28) postigli su veliki uspjeh ušavši u finale turnira mješovitih parova na Australian Openu, i to pobjedom protiv drugih nositelja Australca Johna Peersa i Kineskinje Shuai Zhang. Bilo je 1:6, 7:5, 10:2 za hrvatsko-francusku kombinaciju, nakon sat i 44 minute igre.

Marčinko u polufinalu parova

Dodig se tako našao na korak do osvajanja čak šestog Grand Slam naslova, četvrtog u konkurenciji mješovitih parova. Prethodna tri naslova osvojio je u kombinaciji s Tajvankom Latishom Chan: 2018. slavili su u Roland Garrosu, a godinu dana poslije i u Roland Garrosu i u Wimbledonu.

Što se Australian Opena tiče, Ivan ga je osvajao u konkurenciji muških parova (lani sa Slovakom Polašekom), a u miksu je jednom stigao do finala, 2017. također s Mirzom, ali tada se nije uspio okruniti naslovom. Mladenović, čiji roditelji dolaze iz BiH (otac Dragan je Srbin, a majka Dženita Bošnjakinja), osvojila je već Australian Open u miksu, 2014. u paru s Kanađaninom Danielom Nestorom. Hrvatu i Francuskinji smiješi se i novčana nagrada od po 154.500 australskih dolara, a ulaskom u finale osigurali su po 87.550 dolara. Suparnici u završnom dvoboju bit će im bolji iz dvoboja Čehinje Hradecke i Ekvadorca Escobara protiv Australaca Fourlis i Kublera. I dok je Dodig naš posljednji Mohikanac u seniorskoj konkurenciji, Petra Marčinko je to u juniorskoj. Najbolja juniorka svijeta imala je zbilja uspješan dan: plasirala se u četvrtfinale u singlu, dok je u paru s Dankinjom Johannom Christinom Svendsen ušla u polufinale. U osmini finala singla Petra je nadjačala Bugarku Denislavu Gluškovu sa 6:3, 6:1, a za polufinale će igrati protiv Srpkinje Lole Radivojević. Na turniru parova Marčinko i Svendsen svladale su Ruskinje Anastasiju Gurjevu i Jelenu Pridankinu sa 7:6 (5), 6:4. Sljedeće suparnice bit će im Kanađanke Kayla Cross i Victoria Mboko. Momci su, na žalost, imali loš dan. Mili Poljičak i Dino Prižmić svoj su nastup u Melbourneu završili u trećem kolu. Drugopostavljenog Poljička nadjačao je Amerikanac Ozan Colak (3:6, 6:1, 7:5), dok je Prižmića (14.) zaustavio treći nositelj Paragvajac Adolfo Daniel Vallejo (6:2, 6:2). Poljičak je ispao i u paru, njega i Litavca Edasa Butvilasa (prvi nositelji) u četvrtfinalu su nadvisili Tajlanđanin Tanapatt Nirundorn i Kanađanin Jaden Weekes sa 6:3, 7:6 (0).

Medvjedev poput feniksa

Pravu dramu gledali smo u četvrtfinalnom dvoboju seniorskog singla u kojem je favorizirani Danil Medvjedev zaostajao 0:2 u setovima protiv mladog Kanađanina Auger-Aliassimea. No Rus se poput feniksa uspio vratiti u meč i na kraju slaviti protiv Felixa sa 6:7 (4), 3:6, 7:6 (2), 7:5, 6:4. A sad znamo i kad se Novak Đoković vraća tenisu – dogodit će se to na ATP 500 turniru u Dubaiju, koji je na rasporedu od 21. do 26. veljače.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?