Košarka, ABA liga

Imperativ pobjede slomio Igokeu

13.11.2016.
u 09:00

Košarkaši Igokee nastavljaju s lošim igrama na svom parketu. Prvak Bosne i Hercegovine je u Laktašima ostvario samo jednu pobjedu i seriju neuspjeha u ABA ligi nastavio protiv Mega Leksa koji je slavio 64:67. Od starta je domaći tim bio u kontraritmu. Ništa nisu uspijevali pogoditi, promašili su čak i “zicere”.

Vezane pogreške

Iako su dva puta prešli u vodstvo, Aleksandrovčani su čak i tada vezali pogreške zbog kojih su ostali na četiri pobjede. Trener Dragan Bajić bio je vrlo nezadovoljan nakon poraza.

Katastrofa u napadu

- Moj tim doslovno blokira nakon poraza. Već drugi put pred svojom publikom ne pružamo očekivane igre i žao mi je navijača koji su ispunili dvoranu. Moramo vidjeti što se događa s našim napadom. Uspjeli smo Megu spustiti na manje od 90 poena, što smo željeli, ali smo bili katastrofalni u napadu. Veliki broj neiskorištenih bacanja i promašenih “zicera” stajao nas je pobjede. Moramo sve dobro analizirati jer smo propustili prigodu uhvatiti priključak za gornjim dijelom ljestvice. Sami smo krivi za ovaj poraz, ističe Dragan Bajić.

Vuk Radivojević bio je najučinkovitiji u timu Igokee (18 poena), ali uz loš šut za tri poena. - Sami sebi nametnemo pritisak na domaćem parketu, uđemo bez razloga sa strahom u susret i dopustimo protivniku dobar ritam. Jaramaz je na kraju pogodio dva ključna šuta za tri poena, ali smo mi pogriješili u obrani koju smo odigrali blago. Mega je više željela pobjedu. Odigrali su pametnije, znali su što žele, dok smo mi promašili svoje prigode i kao da smo odigrali u grču. U ključnim trenucima, čak i kad smo poveli, kao da nismo vjerovali u pobjedu. I dalje smo u dobroj poziciji, ali moramo promijeniti način igre na domaćem parketu. Ovakve igre ne smiju nam se ponavljati, istaknuo je Radivojević, kapetan Igokee. U idućem kolu Igokea gostuje kod Krke u Novom Mestu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije