posušje

Ilija Jukić najbolji poskokovac u 2018.

19.12.2018.
u 12:50

Predsjednik kluba Petar Boban pozdravio je okupljene i još jednom naglasio važnost bavljenja sportom i projekt “Sportom do zdravlja”, koji klub provodi u suradnji s Crvenim križom Posušje u sklopu čega će se održati i božićna akcija darivanja krvi.

Kratko se osvrnuo na rad tog sportskog sastava i predsjednik posuškog Općinskog Vijeća Ivan Lončar. Čestitao je svima na uspjehu i rezultatima kluba te trenerima, sportašima i njihovim roditeljima na postignutim rezultatima u 2018. godini. Voditeljica programa Lidija Bešlić je u kratkim crtama opisala rad kluba u 2018. i planove za 2019. godini i zahvalila uime kluba sponzorima koji su pomagali klubu u protekloj godini.

Priznanja najboljima

U nastavku programa dodijeljena su priznanja najuspješnijim sportašima kluba te dodijeljene zahvalnice Crvenom križu Posušje i federalnoj ministrici kulture i sporta Zori Dujmović na velikom doprinosu u radu i razvoju kluba. Na kraju skupa obratio se prigodnim riječima predsjednik Crvenog križa Posušje i glavni tajnik CK BiH Branko Leko. Naglasak je bio na važnosti dobrovoljnog darivanja krvi nakon čega su članovi Taekwondo kluba “Poskok” u prezentaciji prikazali taekwondo sport na zadovoljstvo svih prisutnih. Sjednicu je posjetilo stotinjak djece i njihovih roditelja, gosti i prijatelji kluba koji su nakon svečane sjednice nastavili druženje u Taekwondo domu Poskok. 
Najuspješniji natjecatelj kluba za 2018. godinu proglašen je kadet Ilija Jukić (na slici), koji je između ostalih vrijednih medalja, osvojio i brončanu medalju na europskom G1 turniru u Austriji nastupajući za tim Taekwondo saveza Herceg Bosne. TKD “Poskok” ima iza sebe još jednu jako uspješnu godinu.
U 2018. godini nastupio je na 27 natjecanja na kojima je osvojeno više od 200 medalja, a više od 80 ih je zlatnih. Osvojeno je više od 30 pehara za ekipne uspjehe, a njegovi članovi su 12 puta proglašavani najboljima u svojim kategorijama i disciplinama. Dvoje seniora u sportskoj borbi (Mihaela Senjak i Karlo Galić) pozvani su u taekwondo reprezentaciju BiH pa su tijekom 2018. godine zabilježili nekoliko nastupa. Nastupali su na međunarodnim i europskim turnirima G1 statusa za timove Taekowndo saveza Federacije BiH i Taekwondo saveza Herceg Bosne na kojima su zabilježili uspjehe. Najveći uspjeh zabilježio je kadet Ilija Jukić osvojivši brončanu medalju na europskom G1 turniru u Austriji nastupajući za Taekwondo savez Herceg Bosne. Karlo Galić je nastupio na Mediteranskim igrama, a on i Mihaela Senjak nastupili su i na Europskom klupskom prvenstvu i Europskom prvenstvu za mlađe seniore gdje su zabilježili dobar nastup za naš klub i reprezentaciju BiH. Poskokovi formaši su i u ovoj godini bili najbolji u BiH, obranili su titulu ekipnog prvaka države u tehnici na prvenstvu Herceg Bosne, prvenstvu Federacije i državnom prvenstvu.

Kočerinski poskokovci

Tri natjecatelja postali su prvaci države u sportskoj borbi, njih čak pet u formama, a klupski trener Danijel Boban u 2018. godini imenovan je trenerom tehničke reprezentacije BiH - istaknuto je na ovoj svečanoj sjednici uspješnih posuških poskoka. Na kraju je dogovorena sportska suradnja s Crvenim križom u današnjoj božićnoj akciji darivanja krvi. Vrijedi spomenuti, uz mnogo drugih akcija, veliku potporu ravnatelja OŠ Kočerin, mještana Kočerina kao i gradonačelnika Grada Širokog Brijega. Naime, taekwondo vrsta koju su osnovali poskoci u 2017. godini registrirana je u samostalan klub koji već ostvaruje zapažene rezultate, a u kojem treninge vode treneri poskoka. Osim na sportskim natjecanjima klub je bio aktivan i na drugim područjima, pa tako su članovi kluba nastupili na taekwondo demonstracijama, međuklupskim treninzima i humanitarnim akcijama. U 2019. godini u klubu se planira uključiti što više djece i mladih u ovaj olimpijski sport, nastupati na što više natjecanja i tako promicati naše sportaše, klub, našu općinu i šire, promicati seniore koji imaju potencijala za osvajanje medalja europskoj i svjetskoj sceni te tako udarati temelj budućim generacijama.
Proglašeni su najuspješniji poskokovci u 2018. godini.

Najuspješniji limač i limačica: Bruno Knezović i Marta Grubišić. Najuspješniji mlađi kadet i kadetkinja: Nikola Knezović i Filipa Bašić
Najbolji kadet i kadetkinja: Ilija Jukić i Antea Kraljević,
Najuspješniji junior i juniorka su Mate Dragoja i Sara Grubišić. Najuspješniji senior i seniorka su Karlo Galić i Mihaela Senjak. Najuspješniji muški i ženski kick su Petar Protrka i Anamarija Milićević. Najuspješniji formaš je Mate Dragoja, a formašica Sara Grubišić. Najuspješniji natjecatelj u klubu za 2018. godinu je Ilija Jukić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije