Gabela

Ilić: Mi smo klub cijele regije, za više trebamo podršku

09.05.2018.
u 12:43

Nakon Tuzle i za njih spasonosne pobjede protiv Slobode, 1:2, nogometaši GOŠK-a iz Gabele izborili su novu gostujuću pobjedu, identičnim rezultatom 2:1. Ovoga puta stradao je njihov trajni dužnik Mladost iz Doboja kod Kaknja. Uz činjenicu da su pobjedom popravili bodovni saldo, “lavove” je ona lansirala na prvo mjesto u Ligi za opstanak.

Pobjede više nisu iznenađenje

Uoči doigravanja to nitko nije spominjao jer je Mladost, primjerice, GOŠK-u bježala zavidnih pet bodova. Uoči početka razigravanja Mladost je imala 29, a GOŠK 24 boda, između njih bio je Borac s 26 bodova. Sada obje ekipe gledaju u leđa GOŠK-u s realnim izgledima da tako ostane i do kraja jer Gabeljani u sljedećem kolu dočekuju banjalučki Borac, dok u zadnjem kolu putuju u goste posljednjem Vitezu. Govoreći o raspoloženju u klubu nakon još jedne gostujuće pobjede, Lujo Ilić, predsjednik kluba kaže:

- Pobjeda u Doboju kod Kaknja, i nije iznenađenje. Naš trener Feđa Dudić je nakon zadnje utakmice u Gabeli rekao da više do kraja nećemo izgubiti nijednu utakmicu. Kako je sve što je obećao ranije ispunio, mi smo treneru vjerovali na riječ, - kaže Lujo Ilić, predsjednik GOŠK-ove uprave, a zatim naglašava:

- Ovo je veliki uspjeh, ovo je povijesni uspjeh! Realno, ovo će biti teško ponoviti, ali ukoliko budemo prepoznati od Općine i Županije, nećemo stati, borit ćemo se i za više ciljeve. GOŠK više ne predstavlja samo Gabelu. Rezultatima i svime ostalim, nadišli smo lokalne okvire, mi predstavljamo općinu Čapljina, pa i širu regiju – cijelu dolinu Neretve. U tom smislu, trebaju se i drugi uključiti, popratiti cijeli projekt. Nama treba još veća podrška kako bismo odgovorili izazovima koji su pred nama. Dostigli smo razinu kada više ljubav prema nogometu, ljubav prema GOŠK-u, to ne mogu pratiti, kaže Ilić, pa otkivajući dio ideja za sljedeće razdoblje nastavlja:

- Ovo je sada velik projekt. Imamo dosta mladih igrača, od kojih klub može dosta profitirati, ali nam više nisu dovoljni pljesci sa strane, očekujemo da se Općina i regija uključe u projekt. Sada se odmah, bez čekanja, moramo dogovoriti s trenerom Feđom Dudićem i stručnim stožerom, s nogometašima potpisati ugovore na duže staze, dovesti tri, četiri pojačanja u svim linijama i krenuti dalje, prema vrhu, - kategoričan je predsjednik Ilić.

Zahtjevnija sezona

Iduća sezona, po mišljenju Ilića, bit će puno zahtjevnija od ove koja je u tijeku.

- Mislim da ovaj rezultat nitko nije očekivao, pa ni mi sami. Ovo je golemo, biti sedmi u državi, u nogometu! Sada je bitno sve ovo podržati, uključiti i ljude iz drugih sredina, ići dalje. Mi smo ti koji u sportu, predstavljamo općinu Čapljinu i regiju, cijelu dolinu Neretve. Nije nam se do kraja vjerovalo, a mi smo napravili čudo, sada moramo dalje, - kaže predsjednik Ilić, dodajući kako će sljedeća sezona biti puno zahtjevnija od ove pa GOŠK mora biti spreman uhvatiti se u koštac s novim izazovima, zaključio je Ilić.•

Zanimljivo, umjesto redovite nedjelje, Gabeljani će zadnju domaću utakmicu u tekućoj sezoni protiv banjalučkog Borca, igrati u subotu 12. svibnja u 17 sati. Predsjednik Ilić naglašava da je razlog zabava koju planiraju nakon zadnje domaće utakmice u tekućem prvenstvu. Štoviše, već u četvrtak, 10. svibnja, u GOŠK-u planiraju druženje i razgovore s klubovima iz čapljinske općine – federalnim prvoligašem Čapljinom i trećeligašem NK Višići. Dakle, u GOŠK-u se uz praćenje završnice već razmišlja o sljedećoj sezoni. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije