CRNO-BIJELI DVOBOJ

Igrat će u finalu US Opena, a u Wimbledonu ispala na startu

09.09.2017.
u 10:45

Susret između Stephens i Keys bit će prvi američki finale US Opena nakon 2002. kada je Serena pobijedila Venus i prvi američki GS finale bez sestara Williams

Slučaj je htio da se u dva američka polufinala u ženskoj konkurenciji US Opena međusobno sučele dvije bjelkinje u jednom i dvije crnkinje u drugom polufinalu. A epilog svega je “crno-bijeli” finalni dvoboj u kojem će se za naslov, u subotu u 18 sati, boriti 24-godišnja Sloane Stephens i dvije godine mlađa Madison Keys.

I dok se pobjeda Keys, koja je na turniru postavljena za 15. nositeljicu, protiv CoCo Vandeweghe mogla i očekivati (6:1, 6:2), trijumf Stephens nad iskusnom (37) Venus Williams (6:1, 0:6, 7:5) pravo je iznenađenje. Posebno je tako izgledalo nakon drugog seta u kojem je starija od sestara Williams igrala furiozno. Venus je osvajala US Open 2000. i 2001., a sada je propustila priliku da peti put uđe u finale. Njezinim je porazom postalo jasno da će US Open dobiti novu pobjednicu. Hoće li to biti Stephens teško je reći, prema kladionicama izgledi joj nisu preveliki (1,5:2,4) zato što je ona tek 83. na WTA listi i, što je još zanimljivije, tek 12. igračica na američkoj listi.

No, Sloane vrijedi puno više, 2013. bila je 11. na svijetu, a pala je tako nisko zbog operacije stopala na koju je morala otići nakon OI u Riju i podulje stanke nakon toga. Turnirima se vratila tek u Wimbledonu ove godine (ispala je već u prvom kolu) tako da joj je US Open bio tek peti turnir ove sezone. A bit će joj i peti naslov u karijeri. Ako ga osvoji. - Venus je velika tenisačica, bila mi je čast igrati takav meč protiv nje. Svi znaju kakav je ona borac, znala sam da u završnici trećeg seta moram poboljšati igru želim li pobijediti. Uspjela sam i nagrada je - finale! Jako sam sretna zbog toga - kazala je 24-godišnjakinja s Floride. Rođena je u Plantationu, a sada živi u u obližnjem Fort Lauderdaleu, na obali. Tenisom se počela baviti relativno kasno, s devet godina, prije toga bila je samo razigrana djevojčica. Susret između Stephens i Keys bit će prvi američki finale US Opena nakon 2002. kada je Serena pobijedila Venus i prvi američki GS finale bez sestara Williams nakon 1990. kada je u Wimbledonu Navratilova pobijedila Garrison.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije