LIGA PRVAKA

Igrač PSG-a udario po treneru: Potrošili smo 400 milijuna, a ništa se nije promijenilo

07.03.2018.
u 10:45

- PSG je samo grupa igrača. Riječ 'igra' je možda apstraktna, teška za objasniti, ali je ona napravila svu razliku. Ideje se ne mogu kupiti... PSG-u nedostaje jako puno stvari - rekao je Sacchi

PSG se u utorak oprostio od ovogodišnje Lige prvaka. Uoči sezone su se kovali veliki planovi, dovedena su skupocjena pojačanja, ali ih je ždrijeb već u osmini finala spojio s velikim Real Madridom. A protiv dvostrukih aktualnih prvaka Europe nikada nije jednostavno, posebno ako ostaneš bez Neymara kojeg si doveo za 222 milijuna eura, piše Goal. 

I igrači PSG-a su svjesni da još uvijek nemaju ono što je potrebno za korak više u Ligi prvaka. Da, morali su igrati u uzvratu s desetoricom nakon Verrattijevog isključenja, ali ni potpuni ne bi uspjeli pobijediti. Tako je Marquinhos nakon utakmice izjavio da im nedostaje iskustva, ali je posebno oštar bio Julian Draxler koji je kritike uputio treneru Unaiju Emeryju.

On je na Parku prinčeva odigrao posljednjih 14 minuta igre, a iako ga je trener pozvao ranije sa zagrijavanja da uđe u igru, izmjenu je odgodio nakon izjednačujućeg pogotka Edinsona Cavanija u 71. minuti. Veznjaku nije jasno što je španjolski stručnjak čekao u trenucima kada je momčad trebala zabiti dva gola da ostane u igri za prolaz.

- Bilo je to neosjetljivo. Nisam znao što se događa, bio sam iznenađen i ljutit - rekao je Draxler ZDF-u nakon utakmice pa je nastavio: - Zabili smo za 1:1, ali to nije ništa promijenilo, situacija je za nas bila ista. Trebali smo nastaviti pritiskati, napadati. Ostali smo bez igrača, a iako smo uspjeli izjednačiti, čitav je stadion znao da neće biti preokreta jer nismo imali intenzitet na terenu. Real je bio samouvjeren, uopće nije pokazivao nervozu.

- Dodavali smo se naprijed-nazad, ali tako se ne zabijaju golovi. Moraš pritisnuti Real kada zaostaješ 1:3, a ne samo se dodavati i nadati se da će se nešto iznenada dogoditi. Trebamo napraviti pritisak na protivnika na samom početku, ali nismo to napravili i zaslužili smo ispasti.

- Ljetos smo potrošili 400 milijuna eura i svi su krenuli pričati kako će se stvari promijeniti, ali mi ponovno nismo uspjeli proći dalje. I dalje sam uvjeren da ova momčad može dati puno toga, ali u ovakvim se utakmicama vidi da nam i dalje nešto nedostaje za osvajanje velikog trofeja. Moramo dobro razmisliti o svemu - zaključio je Nijemac.

Nakon utakmice se javio i Neymar koji je poslao poruku podrške svojim suigračima unatoč ispadanju.

- Tužan sam i poražen, najtužniji jer nisam mogao biti na terenu i pomoći suigračima. Ponosan sam jer su se svi trudili. Zbog toga čestitam svojim dečkima. Idemo Pariz - napisao je Neymar na Twitteru. Skupe Parižane je nakon utakmice kritizirao talijanski trener koji je dva puta s Milanom osvajao veliki europski trofej (1989. i 199. godine), Arrigo Sacchi.

- Real je nasuprot sebe imao jako slabog protivnika. PSG je samo grupa igrača. Riječ 'igra' je možda apstraktna, teška za objasniti, ali je ona napravila svu razliku. Ideje se ne mogu kupiti... PSG-u nedostaje jako puno stvari. Emery je dobar trener, ali treba iza sebe imati klub, a igrači moraju slijediti njegove ideje. U Europi je potreban mentalitet, ali i igra. Igra je kao rezultat glazbe i scenarij filma - komentirao je legendarni talijanski trener Arrigo Sacchi nakon utakmice za Mediaset. A što se tiče Unaija Emeryja i sam je svjestan kako je izgledala njegova momčad. Međutim, unatoč neuspjehu, tvrdi da o otkazu ne razmišlja.

- Ne razmišljam sada o tome. Igrači Reala su bili bolji. Mi smo željeli više, ali su nam prvi gol i isključenje ubili sve šanse. Zaslužili su proći dalje. Nije razočaravajuće izgubiti od Reala, ali je razočaravajuće ispasti u osmini finala. Prva je utakmica bila ključna, a mi smo u njoj bili bolji 80 minuta. U uzvratu su oni kontrolirali 60 posto utakmice, a nama naših 40 posto nije bilo dovoljno - rekao je nakon utakmice Emery.

S druge strane, Realu ove sezone ruže cvjetaju samo na europskoj sceni. Potpuno su podbacili u domaćim natjecanjima i samo će im treći uzastopni naslov u Ligi prvaka spasiti sezonu.

- Plan nam je dobro prošao. Ušli smo ozbiljno u utakmicu, taktički odigrali onako kako smo i očekivali. Na kraju su igrači ti koji su donijeli pobjedu i to je ključ. Mi vjerujemo u to što radimo. Mislim da razlika između nas i PSG-a nije velika. Oni su odigrali dobro na Santiago Bernabeuu, ali kod kuće nisu bili dobri, vjerojatno zbog toga što smo mi igrali dobro. Moda je crveni karton odlučio utakmicu - rekao je trener Reala Zidane pa dodao:

- Istina je da smo imali teških trenutaka u prvenstvu i kupu, ali to je dio nogometa. Teško je čitavo vrijeme održavati visoku razinu. Moraš prihvatiti teške trenutke i nastaviti raditi. Nemoguće je uvijek osvojiti baš sve.

Komentirao je Zidane i situaciju Garetha Balea kojeg se povezuje s povratkom u Premier ligu.

- Poštujem sve igrače pa tako i Garetha. Istina je da je krenuo s klupe u obje utakmice, ali to nije bitno. Moram nekoga izabrati, a Gareth je važan dio ove momčadi i uvijek će to biti - tvrdi francuski trener.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?