HKK Široki

Igor Jelčić predsjednik Uprave, Stanko Barać sportski direktor kluba s Pecare

03.06.2017.
u 11:00

U Gradskoj vijećnici održana je izborna skupština Hrvatskog košarkaškog kluba Široki. Uz članove skupštine, njih 39, nazočili su i predstavnici različitih razina vlasti. Na skupštini je izabran novi Upravni odbor koji se sastoji od tri člana. Igor Jelčić izabran je za predsjednika UO-a ( predsjednik kluba) dok je Stanko Barać izabran za sportskog direktora, a Zoran Zeljko za izvršnog direktora za financije i marketing.

Tri faze

Dosadašnji predsjednik kluba Ante Suton podnio je izvješće o proteklom radu gdje se osvrnuo na dugo razdoblje, još od 1996. godine, od kada s malim promjenama djeluje i današnja uprava. Suton je razdoblje u proteklih 21 godinu podijelio u tri faze. Prva faza bila je djelovanje kluba do 1996. godine kada se klub natjecao u nižim regionalnim ligama. Druga faza započela je 1996. godine i završila je jučerašnjem danom, kada je izabran novi Upravni odbor i Nadzorni odbor, a što je po Sutonu i početak jedne nove, treće faze.

Vratiti klub u vrh bh. košarke

Zadaća nove uprave je vraćanje kluba u sam vrh bosanskohercegovačke košarke i povratak u ABA ligu u kojoj su se Širokobriježani natjecali punih 12 sezona. Nadzorni odbor brojit će 11 članova. Uglavnom, kako je istaknuto riječ je o poslovnim ljudima koji su i proteklih sezona bili uz klub. Njihova zadaća bit će financijski pomoći klubu u najmanjem iznosu od 30 tisuća konvertibilnih maraka.

Nakon Sutona, skup je pozdravio i novi predsjednik skupštine Tomislav Bevanda, a nakon njega s dosta emocija skup je pozdravio nekadašnji igrač i predsjednik kluba u dva mandata.

Kutle je svoje kazivanje započeo o sedamdesetim godinama kada je klub utemeljen i kada je naglo krenuo razvitak košarkaškog sporta u Širokom Brijegu. Novi predsjednik kluba Igor Jelčić zahvalio se na izboru i istaknuo je ciljeve koje klub treba ostvariti. On se nada da će uz pomoć ljudi iz Nadzornog odbora klub ponovno zauzeti mjesto koje je nekada imao. -Upravo to je najteža zadaća jer takve rezultate teško je ponoviti. No, neka nam to bude cilj, kazao je Zoran Zeljko, izvršni direktor kluba za financije i marketing. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije