Košarka

Igokea u finalu čeka boljeg iz ogleda Mladosti i Kaknja

23.04.2016.
u 07:00

Večeras u Mrkonjić Gradu s početkom u 20 sati Mladost i Kakanj igrat će treću, odlučujuću utakmicu doigravanja za ulazak u finale prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine. Finale je ranije osigurala Igokea koja je u dva susreta bila uvjerljiva protiv Leotara iz Trebinja. I jednima i drugima pobjeda i plasman u finale donijeli bi najveći uspjeh u njihovoj klupskoj povijesti. Stoga je očekivati uzbudljiv susret u kojem blagu prednost zbog domaćeg parketa ima Mladost.

Aduti Kaknja

Međutim, momčad Kaknja je poslije relativno visoke pobjede u drugom susretu na svom parketu od 92:76, kada su poravnali rezultat na 1:1 u pobjedama, puna samopouzdanja spremna krenuti u Mrkonjić Grad. Glavni aduti Kaknja su centar Tomić te Palavra i Merdanović, dok će se domaći trener Goran Sladojević najviše pouzdati u Svilara, Đuranovića, Kneževića i Jeremića. U dva regionalna košarkaška saveza večeras započinju finalna doigravanja za ulazak u 1. ligu BiH. U hercegbosanskoj ligi finale su izborili drugoplasirana iz ligaškog dijela Čapljina i četveroplasirani iz tog dijela natjecanja - momčad Posušja.

Neočekivan finale

Čapljina će finalno doigravanje kao domaćin započeti večeras susretom koji započinje u 19 sati. Prvu ligu BiH izborit će momčad koja osigura tri pobjede, a što će joj ujedno donijeti i naslov prvaka Herceg Bosne. Prednost domaćeg parketa zbog boljeg mjesta u ligaškom dijelu natjecanja imat će Čapljina. Posušani su se neočekivano dokopali finala. Premda su u doigravanje ušli kao posljednji, uspjeli su pobijediti neporaženu momčad iz ligaškog dijela - sastav Gruda. Posušani su trenutačno u najboljoj formi, a igru im nose Penava, Ramljak i Bogdanović. Domaći sastav predvodi iskusni Božo Jelčić i očekivati je večeras zanimljivu utakmicu. Očekuje se i dolazak navijača Posušja koji su bili važna karika kada je njihova momčad u odlučujućem susretu pobijedila u Grudama. U regionalnoj A-1 ligi BiH u finalu doigravanja za ulazak u prvu košarkašku ligu Bosne i Hercegovine sastat će se Bosna Royal i Lukavac. Prednost domaćeg parketa imat će košarkaši Bosne Royala, a 1. susret se igra večeras u Skenderiji s početkom u 17.30 sati.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije