ABA liga

Igokea otpustila Fortenberryja, poraz od FMP-a

in action during ABA league basketball match between Union Olimpija and Igokea in Stozice Hall, Ljubljana, Slovenia on January 2, 2017
12.01.2017.
u 10:00

Košarkaški klub Igokea nije samo izgubio bodove u dvoboju protiv FMP Železnika (74:84) već je dan nakon utakmice i prekinuo suradnju s američkim bekom Brandonom Fortenberryjem. Amerikanac je u velikom padu forme nakon ozljede te, iako su u klubu čekali da se vrati u natjecateljski ritam, to se nije dogodilo pa je uslijedio prekid suradnje, što je potvrdio i sportski direktor Pavle Ćorović.

- Istina je da američki košarkaš nije više naš član. Doveli smo ga iz Bugarske kako bi pravio razliku na terenu, ali njegove igre nisu na željenoj razini. Čekali smo ga dugo, a on nije uspio pokazati ono što zna. Imali smo korektnu suradnju, tako smo se i rastali. Bio je vrijedan na treninzima, nemam primjedbi na ponašanje i rad, ali, nažalost, na terenu nije uradio ono što se od njega očekivalo i mislim kako je i on svjestan toga. Mi smo u potrazi za novim košarkašem, ali to će biti mladi igrač za nadolazeće razdoblje. Sigurno je kako nećemo dovoditi, uvjetno rečeno, neko zvučno pojačanje, već igrača koji želi raditi i napredovati, istaknuo je Pavle Ćorović, sportski direktor Igokee. Fortenberry je stigao u Igokeu na početku sezone iz bugarskoga kluba Balkan i u ABA ligi prosječno je postizao 5,5 poena po utakmici uz dva skoka i 1,7 asistencije, što je manje nego što je radio u prijašnjim klubovima gdje je u prosjeku postizao oko 15 koševa po susretu. Trener Dragan Bajić istaknuo je kako je FMP bio bolji protivnik i da je njegov tim olako ušao u susret.

- Čestitam FMP-u na zasluženoj pobjedi. Bili su bolji u oba segmenta, i u obrani i napadu, posebno Čović i Bolden, koji su bili nezaustavljivi i pogađali i iz teških situacija. Mekano smo otvorili prvo poluvrijeme, bez kontakta u obrani, dopustili smo im razigrati se. U nastavku smo pokušali s nižom postavom ubrzati igru, to je dalo rezultate, došli smo na minus dva imali tri napada da preokrenemo utakmicu. Tad nismo imali koncentracije, FMP je to iskoristio, a mi smo, nažalost, propustili priliku za pobjedu, istaknuo je Dragan Bajić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?