Regionalna liga

Igokea ostvarila prvi cilj, slijede joj izazovi u BiH

07.02.2017.
u 07:00

Igokea je pet kola prije kraja osigurala ostanak u regionalnoj ABA ligi. Pobjedom nad Zadrom u dramatičnoj završnici (78:77) klub iz Laktaša ostvario je prvi zacrtani cilj u novoj sezoni i pri tome prekinuo niz od četiri vezana neuspjeha koji su itekako utjecali na igru. Ovom pobjedom vraćen je moral u momčad.

Okreću se prvenstvu i Kupu

Trener Igosa Dragan Bajić sada se može mirnije okrenuti nastavku sezone i koncentrirati na iduće izazove koji momčad očekuju u Kupu Bosne i Hercegovine i Ligi za prvaka u koju se trebaju uključiti.

- Čestitam svojim momcima na pobjedi kojom smo i matematički osigurali ostanak u regionalnoj ABA ligi. Prvi cilj pred ovu sezonu je ostvaren i sad mnogo mirnije ulazimo u završnicu iako to ne znači kako će biti opuštanja u nastavku natjecanja. Želimo do kraja ostvariti što bolji rezultat, što je više moguće pobjeda i naravno da ćemo na svakom susretu ići na pobjedu, ali i da održimo dobru razinu forme. Nakon četiri poraza, utakmica sa Zadrom je donijela veliki pritisak jer su oni promijenili trenera. To dodatno ujedini momčad, donese pozitivne promjene, tako da sam znao kako će do kraja biti teško. Ovom pobjedom smo izbjegli situaciju iz prošle sezone i drago mi je zbog toga, posebno jer je momčad pokazala kako može prijeći preko svih problema, rekao je Dragan Bajić, trener Igokee.

Ove godina Igokea nema istaknutoga pojedinca ni u jednoj statističkoj kategoriji, ali je pri vrhu po rezultatima i dugo je bila najugodnije iznenađenje.

- Naša glavna snaga je momčad i to se pokazalo tijekom sezone. Momci su sve izdržali, dobro ostvarili značajne pobjede i sad nam slijedi kraj ABA lige te završnica u BiH. Prvi cilj smo ostvarili, ali imamo i drugi, a to je obrana naslova u Bosni i Hercegovini kako bi opet igrali regionalno natjecanje. Nema opuštanja, pred nama je tek novi zadatak koji treba ostvariti, istaknuo je trener Dragan Bajić.

Vuk Radivojević, kapetan Igokee, ističe kako je pritisak zbog imperativa pobjede utjecao na našu momčad.

Igrali nepovezano

- Bilo je svega u utakmici protiv Zadra, ali s obzirom na značaj te utakmice i za nas i za Zadar to se moglo u konačnici i očekivati. Mi smo pravili neke nepotrebne pogreške, počevši od mene, pa do svih ostalih. Igrali smo nepovezano, moglo nas je to stajati novog poraza, ali uspjeli smo se vratiti u utakmicu i čestitam svojim suigračima na pobjedi i ostanku u ABA ligi, čime smo ostvarili prvi cilj. Nastavljamo s dobrim radom i spremamo se za iduća iskušenja, a u regionalnoj ABA ligi ćemo nastojati do kraja biti što bolji, rekao je Radivojević.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije