Košarka: Liga 6

Igokea osigurala poziciju broj jedan za doigravanje

29.03.2016.
u 11:00

Pobjedom u Trebinju nad Leotarom košarkaši Igokee već su gotovo stopostotno sigurni kako će u doigravanje krenuti s prvoga mjesta. Očita razlika u kvaliteti između Aleksandrovčana i ostalih je takva da ih se već sada može proglasiti i prvakom. U Trebinju su s pola snage nadigrali solidnog domaćina, nakon što su nešto više energije utrošili u drugom dijelu. U prvom poluvremenu Šibalić, Radivojević i društvo igrali su opuštenije, a u nastavku su pojačali i upisali sigurnu pobjedu.

Širokom upitno doigravanje

Široki je odigrao loše u Kaknju i drugi put ove sezone poražen je od momčadi koju vodi trener Josip Pandža. Domaći sastav bio je dominantan u skoku, imao manji broj izgubljenih lopti i zasluženo došao do druge pobjede u Ligi 6. Širokobriježani, nakon pet odigranih kola, imaju samo jednu pobjedu i u drugi dio natjecanja ulaze s nadom kako bi mogli u doigravanje, premda su se nakon poraza od Leotara i Kaknja za korak udaljili. Spars je lakše od očekivanog pobijedio Mladost i ostao u igri za doigravanje. U Ligi za ostanak Zrinjski je uvjerljivo nadigrao gradskog rivala Student i upisao svih pet pobjeda u Ligi za ostanak.

Odlična forma Zrinjevaca

Mostarci u ovom trenutku igraju bolje nego neki klubovi u Ligi za prvaka, ali brojni problemi koje su imali u Ligi 12 udaljili su ih od Lige za prvaka kojoj objektivno pripadaju. Student je, nakon još jednog poraza, došao u tešku situaciju i čeka ga borba za ostanak. U Bijeljini su se sastali formalni domaćin Građanski Bobar i BN Basket. Slavio je Građanski i doveo BN Basket u tešku situaciju ostavivši ga na posljednjem mjestu.

Sloboda je na svom parketu, nakon tri vezana poraza, napokon uspjela. Tuzlaci su bili bolji od Bošnjaka i upisali važne bodove u borbi za ostanak. Nastavak drugog dijela prvenstva košarkaša u Ligi za prvaka započet će večerašnjim susretom u Širokom Brijegu gdje gostuje Igokea. Domaći klub imao je razumijevanja za goste iz Aleksandrovca koji su nakon prošle utakmice u Trebinju ostali u Hercegovini i zamolili Širokobriježane da susret odigraju dan prije redovitog termina. Susret se igra u 19 sati, a gosti slove kao veliki favoriti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije