ABA liga

Igokea dovela pojačanje Dorella Wrighta, košarkaša koji ima osvojen i NBA prsten

04.10.2017.
u 08:54

Poraz na startu regionalnog natjecanja. Košarkaši Petrol Olimpije svladali su prvaka BiH Igokeu 95:93, i to nakon produžetka. Momčad iz Laktaša je imala veliku prigodu doći do pobjede na startu nakon što je u finišu uspjela poravnati i izboriti produžetak, ali je tad petu osobnu zaradio Desmond Washington, koji je bio jedini raspoložen za igru kod gostiju s 35 poena i domaći su to iskoristili za pobjedu. Olimpija je dominirala u napadačkom skoku i to je na kraju i presudilo kad su nakon promašaja hvatali loptu i pogađali iz druge prigode.

- Čestitke Olimpiji na zasluženoj pobjedi. Bili su bolji, vodili su većim dijelom utakmice. Mi smo smogli snage izboriti produžetak, ali je teško dobiti bilo koga kad imate 20 izgubljenih lopti. To je previše i za slabije ekipe. Koliko-toliko smo imali kontrolu skoka, iako je Olimpija imala 11 uhvaćenih lopti. Nismo se dobro snalazili na agresivnu obranu i nismo ispoštovali ono što smo se dogovorili. Morali smo se brže oslobađati lopte kako bismo igrali brže, i tu je ključ jer nismo dobro reagirali na agresivnost. Osjetilo se u igri jer su nam davali lagane poene iz tih izgubljenih lopti, a mi smo se trošili kako bismo ih stigli. Moramo izvući pouke iz ovog duela i brzo se okrenuti jer nam slijedi već duel protiv Budućnosti u četvrtak - poručio je trener Dragan Bajić.

Desmond Washington je imao 35 koševa, ali i sedam izgubljenih lopti. - Washington nije mogao sam, izgubio je snagu i koncentraciju, a na kraju je zaradio pet osobnih. I ostali igrači moraju dati doprinos, ne samo u poenima, već i u skoku i agresivnosti – dodao je Bajić.

Kapetan Vuk Radivojević ističe kako se moraju smanjiti oscilacije. - Bila je ovo zanimljiva utakmica s previše oscilacija. Dobro smo počeli, a onda smo stali i dopustili smo brzo Olimpiji da nas stigne. U tom razdoblju smo odigrali bez energije. Previše izgubljenih lopti i gomila faula kojima smo rivalu omogućili da ide na liniju za slobodna bacanja presudili su, iako sigurno možemo bolje i u skoku - dodao je Radivojević.

Igokea je jučer dobila najveće pojačanje u povijesti. Dorell Wright, osvajač NBA prstena s Miami Heatom, potpisao je ugovor na godinu dana. Ovaj košarkaš igra na poziciji krilnog centra, a ima impresivnu NBA karijeru gdje je igrao za Golden State, Portland i Philadelphiju. Ono što je problem za Igokeu jest činjenica da američki košarkaš nije puno igrao prošle sezone i pokušao se nametnuti Clippersima. Kad nije uspio, onda je odlučio napraviti stanku i sad se opet aktivirao u dresu Igokee. Ako pokaže barem dio svog repertoara, sigurno je kako će prvak BiH dobiti veliko pojačanje.•     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije