Liga 10 nema izrazitog favorita

I posljednji može pobijediti vodeću momčad

29.01.2017.
u 10:00

Košarkaška natjecanja u Ligi 10 BiH ulaze u posljednju trećinu natjecanja. Na čelu ljestvice je Bosna Royal Jelly koja je tijekom prvenstva imala silnih organizacijskih i financijskih problema. Dugovanja prema pojedinim igračima, trenerima i djelatnicima mjere se velikim iznosima.

I dalje na vrhu ljestvice

Unatoč tome, njeni igrači igraju solidno i drže vrh ljestvice s dva poraza. U trenucima kada im je stigla prijetnja suspenzijom zbog neplaćanja dugovanja prema crnogorskom igraču Nikoli Vučuroviću, došlo je i gostovanje kod Leotara gdje su doživjeli visok poraz. Međutim, nije ih to toliko potreslo kao što se u prvi tren činilo. Uspjeli su sačuvati visoku poziciju premda je poraz stigao od momčadi sa dna ljestvice. I drugoplasirani Zrinjski igra solidno. Međutim, i kod njih ima oscilacija u igri. U pretprošlom kolu pomalo neočekivano i relativno visoko su poraženi u Hadžićima kod Bošnjaka. Bilo je još iznenađenja, a što upućuje ne izjednačenost lige u kojoj su sve opcije, kako rezultatske tako i kada je riječ o poretku na ljestvice, potpuno otvorene.

Primat drži Igokea

Osim vodeće Bosne, ni jedan drugi klub sa sigurnošću ne može reći kako se plasirao među 5 najboljih, što donosi ligu za prvaka. Također, ne zna se i sve je otvoreno kada je u pitanju poredak klubova koji će igrati u Ligi za ostanak. U Ligu za prvaka ide 5 najbolje plasiranih kojima će se iz ABA lige priključiti Igokea. Proteklih sezona, od kada Široki nije više momčad koja dominira u Prvenstvu BiH, prioritet je preuzela Igokea. U posljednje tri godine Aleksandrovčani su uzeli 3 naslova prvaka i 2 naslova pobjednika Kupa. I ove godine su glavni favoriti za naslov prvaka, ali se do posljednjeg kola neće znati tko će Igokei biti protivnik u finalu. Aleksandrovčani u ABA ligi imaju 9 pobjeda, koliko im i iznosi koeficijent koji utječe na broj klubova u tom natjecanju za sljedeću sezonu. Preko Igokea BiH ima koeficijent 9 i za jedan je manji od onoga koji ima KS Hrvatske. Ako bi Igokea uspjela preteći po koeficijentu klubove iz RH, onda bi BiH sljedeće sezone imala 2 mjesta u tom natjecanju. Nastup dvaju klubova iz BiH u ABA ligi samo su teorijske naznake i najveći optimisti u takav rasplet teško mogu povjerovati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije