Uspješno vodio Zrinjski do polusezone

I Jakirović slavio: Kruni sam već čestitao, a Zrinjskom želim mnogo sreće u finalu Kupa

storyeditor/2023-05-02/PXL_180822_95199497.jpg
03.05.2023.
u 12:15

Trener Sergej Jakirović Zrinjski je napustio na polusezoni te je prešao u Rijeku. Jakirović je bio trener koji je pokrenuo brojne pozitivne trendove u mostarskom premijerligašu, pod njegovim vodstvom počela je dominacija mostarskog kluba, a njegov nasljednik Rendulić sve je to nastavio te igru čak podigao na malo višu razinu, piše Večernji list BiH. Sa Zrinjskim je Jakirović osvojio naslov prvaka u prošloj sezoni, vodio je momčad kojoj su protiv Slovana nedostajale samo sekunde za grupnu fazu. U trenutku kada je napuštao Zrinjski ta momčad je bila na vrhu ljestvice.

Zaslužio "pola titule"

Samim time Jakirović ima velike zasluge i u novom naslovu prvaka. Kada smo ga nazvali i čestitali mu "pola titule", bio je uistinu sretan.

- Ha, ha, ha, hvala na čestitkama - u istom je tonu šalu prihvatio trener Rijeke.

- Već sam zvao Krunu, čestitao mu na naslovu prvaka. On i momci stvarno su napravili veliki posao, trebaju biti ponosni na sebe. Jako sam sretan zbog Zrinjskog. Kruni sam rekao da sada mora uzeti i Kup - dodao je kroz smijeh nekadašnji trener Plemića.

Njegov nasljednik na klupi Zrinjskog Krunoslav Rendulić na najbolji je mogući način prošao kroz izazove u prvenstvu. On i Jakirović privatno su dobri prijatelji. Nakon što je završio dobar posao u Zrinjskom, u istom tempu nastavio je u Rijeci. Momčad koja se borila za ostanak u ligi, sada je u prilici izboriti Europu.

- Kada sam došao tu, vodila se priča hoćemo li ostati u ligi, sada možemo i u Europu, a to je veliki uspjeh za ovu momčad. Ako pobijedimo u subotu Istru, mi smo praktički u Europi, jako nam je važna ta utakmica - dodao je Jakirović.

Ostaje navijač

Bivši trener Zrinjskog još jednom nas je vratio na Zrinjski. Raspitivao se o svakom detalju. Dojam je kako prati sve oko svog bivšeg kluba.

- Navijat ću za Zrinjski i u finalu Kupa, bit će to zanimljiva utakmica. Kruni i momcima želim mnogo sreće - dodao je. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije