Sedmo dvoransko prvenstvo

I iz Moskve se došlo na turnir u Hercegovinu

03.02.2016.
u 07:15

Kada su tenis i Hercegovina u pitanju, poznato je i pticama na grani kako je velika imena ovo podneblje dalo. Ponajviše zahvaljujući nekolicini entuzijasta, ovaj sport se u Hercegovini promiče kao jedan od najvažnijih, piše Večernji list BiH.

Prvi turnir HUT-a

Rafael Mikulić Rafo već godinama je jedan od organizatora najboljih teniskih turniru u ovim krajevima. Ovih dana u organizaciji Teniskog kluba Grude uspješno je održano 7. dvoransko prvenstvo Hercegovine u Teniskom centru “Đulić” u Širokom Brijegu. - Ovo je prvi turnir u 2016. godini iz kalendara Hrvatske unije tenisača - Tour serija 1000, govori nam Mikulić. U kategoriji do 45 godina igrao se odličan i kvalitetan tenis, rijetko viđen na rekreativnim teniskim turnirima. Nastupilo je 30 parova. U polufinalu su par Brkić/Dodig bili bolji od Marinčića i Mesića 7-5, 6-4, a drugi par Milinović i Visković pobijedili su Musu i Primorca rezultatom 6-3, 6-2. U zanimljivom finalu Josip Brkić i Željko Dodig, braća ATP-ovaca Tomislava Brkića i Ivana Dodiga, bili su bolji od prošlogodišnjih pobjednika Hrvoja Milinkovića i Anđelka Viskovića iz Makarske rezultatom 2:1 u setovima. U kategoriji iznad 45 godina debitanti turnira Nino Abramović i Davor Parac odmah su i osvojili turnir pobijedivši Srećka Dupora i Ivana Drčelića sa 7-6, 7-6. U miješanim parovima Blanka Gott iz Zagreba i Vedran Garac iz Osijeka bili su najbolji.

Dva odlična dana

- Lijepo smo dočekali i počastili sve goste obrokom i čašicom domaćih pića gledajući hrvatske rukometaše. Večer kasnije imali smo zajedničku večeru i glazbu. Turnir svake godine privlači sve veći broj igrača tako da je ove godine nastupio rekordan broj, 45 parova se prijavilo. Bila su ovo dva dana dobrog i kvalitetnog tenisa i druženja. Završilo je kako se samo poželjeti može. Nakon dodjele nagrada i darova naši gosti krenuli su prema Đakovu, Novoj Gradišci, Zadru, Šibeniku, Orebiću, Metkoviću, Splitu, Banjoj Luci... Posebno moram spomenuti gosta koji živi i radi u Moskvi, Milana Prpića, koji je iz ruske prijestolnice došao u Grude pa na turnir, govori Mikulić. Turniri u organizaciji TK Grude uskoro idu dalje kroz još jednu sadržajnu, vrhunsku sezonu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije