Koševo

I bod je dobar kad se promaši penal

11.04.2017.
u 09:00

Promašeni jedanaesterac Sarića u 39. minuti, nekoliko propuštenih prilika Sarajeva i izvanredne obrane vratara domaćina Bojana Pavlovića obilježili su derbi protiv prvaka Zrinjskog, završen rezultatom 0:0.

Oprezan početak

Nakon opreznog početka i prvog dijela u kojem su plemići imali veći posjed lopte, bordo klub krenuo je odlučnije u nastavku kako bi došao do 3 boda, no to je otvorilo prostor gostima opasno ugroziti gol Pavlovića koji je morao ispravljati pogreške suigrača u defanzivnim zadacima. Tako je u završnici zaustavio dva udarca Kobiljara koji je vještim driblinzima unosio pometnju u zadnji red domaćina i šut Jovića, kada je bio sam pred golom Sarajeva. Očita je bila borbenost tijekom svih 90 minuta, no nije bila dovoljna da se pobijedi Zrinjski i zabilježen je 9. remi, te minus za novim liderom prvenstva Željezničarom iznosi 3 boda. Dojam je kako je trener Sarajeva Mehmed Janjoš izvukao maksimum iz momčadi koja često oscilira. Tako je bilo i protiv Mostaraca jer je poslije pritiska početkom nastavka domaćin izgubio kontrolu igre na sredini terena, gdje ne postoji mogućnost odgovarajuće zamjene s igračima koji bi donijeli prevagu nakon što prvotimci izgube snagu.

- Utakmica je bila prava prvenstvena. Zrinjski je izašao visoko na naš dio terena u prvom poluvremenu. Nisu nam pravili prilike, ali su napravili neugodan pritisak. Nismo iskoristili jedanaesterac, a nakon toga smo se dogovorili malo više riskirati i probati ostvariti pobjedu. Ipak, Zrinjski je spriječio prilike i mislim kako je remi realan rezultat, rekao je Janjoš.

Mladost prije derbija

Prije sarajevskog derbija sa Željezničarom, Sarajevo će već sutra (18 sati) dočekati Mladost iz Doboja kod Kaknja u prvom susretu polufinala Kupa BiH.

- Iako svi misle o derbiju, mi prethodno na Koševu imamo važnu utakmicu polufinala Kupa BiH protiv Mladosti.

Bili smo svjesni kako će to biti teško, a imali smo namjeru igrati, a ne zatvoriti se i smatram kako je to bilo primjetno. Od početka je bila očigledna naša namjera pokušati ostvariti pobjedu što, naravno, nije ovisilo samo o nama jer se nešto pitalo i protivnika koji je potvrdio kako je kvalitetan. Publika je svjedočila kvalitetnoj utakmici, bilo je prilika i uzbuđenja na obje strane, pa su se oni koji su došli na utakmicu sa stadiona mogli vratiti zadovoljni viđenim. Vjerujem kako će ubuduće ovakvih derbija biti još i više jer sve ovo polako vraća nadu u bh. nogomet. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije