Rukomet (Ž)

HŽRK Grude Autoherc slavio i u Zavidovićima

Grude, 9.4.2016. Grude Autoherc - Jedinstvo Adler 30:21 (13:12) Nove prvakinje BiH rukometasice Gruda Autoherca Snimio: Miljenko Karacic
10.05.2016.
u 09:00

Rukometašice HŽRK Grude Autoherc preskočile su pretposljednju zapreku u aktualnom prvenstvu Premijer lige, koje su davno osvojile. Gruđanke su u Zavidovićima svladale Krivaju, jako motiviranu prekinuti niz od 36 (trideset i šest!) uzastopnih pobjeda prvakinja BiH.

Uzalud - sve što su uspjele bilo je vodstvo od 1:0. Cure iz Gruda uspostavile su prevlast i zabilježile čistu 32:26 pobjedu. Zavidovićanke su ipak bolje prošle nego većina drugih klubova u ligi jer su poražene sa “samo” šest pogodaka razlike. Rukometašice Gruda Autoherc u 21 utakmici prvenstva zabile su 698 pogodaka (33,23 po susretu), a primile 421 pogodak (20,04 po susretu). Prosječno su pobjeđivale s 13, 19 pogodaka razlike! Ovaj put do odmora je bilo “tijesno” jer najveća njihova prednost bila je dva gola razlike. Jedan od razloga tomu bila je ozljeda Amande Marić koja je u protunapadu grubo srušena sleđa i udarila glavom o parket. U 40. minuti Krivaja je izjednačila na 23:23, što je bio signal gošćama da se “uozbilje”. One su brzo napravile 7:1 niz, do kraja održale šest pogodaka razlike te zadnji napad završile pogotkom iz “cepelina”. Recimo da je prvi put cijelu utakmicu za Gruđanke branila 16-godišnja Anđela Milas (13 +1 obrana) jer je Anica Gudelj ostala na klupi zbog ozljede.

Krivaja je igrala u sastavu: Šabić, Džakmić 2, Kukić 4, Merdanović 8, J. Saletović 1, D. Saletović 4, Bajrić, Mehanović, Mujanović, Mačak, Selmanović, Latifović, Bašić 7. Trener: Damir Memić. Grude Autoherc: A. Gudelj, Milas (13+1 obrana), Marić 5, Čutura 6, M. Bandić, M. Gudelj, Vrančić 8, Braćić 6, Prusina 5, Mikulić, Azinović 2, T. Bandić, K. Žulj. Trenerica: Zlata Zubac.

U 22. posljednjem kolu u nedjelju 15. svibnja Gruđanke u dvorani Bili brig ugošćuju ŽRK Bihać. Cilj se zna - pobjeda, što bi značilo završiti prvenstvo bez izgubljenog boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije