do ljeta 2027.

Hrvatski vratar Ivo Grbić potpisao za Sheffield United

Ivo Grbić
Davor Javorović/PIXSELL
26.01.2024.
u 20:47

Jako sam sretan što sam ovdje. Za svakog igrača je velika stvar doći u Premier ligu pa sam presretan što sam se priključio Sheffield Unitedu", rekao je Grbić

Hrvatski nogometni vratar Ivo Grbić (28) prešao je iz Atletico Madrida u engleskog prvoligaša Sheffiled United potpisavši ugovor do 30. lipnja 2027., izvijestila su dva kluba u petak.

"Prvi utisci su mi jako dobri", rekao je Grbić za internetsku stranicu Sheffield Uniteda, posljednjeplasirane momčadi engleske Premier lige.

Nada se mjestu među vratnicama nakon što mu Atleticov trener Diego Simeone ove sezone nije dao priliku braniti za četvrtoplasiranu momčad španjolskog prvenstva.

"Hvala svima na srdačnom dočeku. Jako sam sretan što sam ovdje. Za svakog igrača je velika stvar doći u Premier ligu pa sam presretan što sam se priključio Sheffield Unitedu", rekao je.

Ugovor s Atletico Madridom istjecao mu je za šest mjeseci. U Atletico je bio došao u ljeto 2020. iz zagrebačke Lokomotive, a od tada je bio 14 puta na vratima madridskih crveno-bijelih. Jednu sezonu je proveo na posudbi u francuskom Lilleu gdje je skupio 29 nastupa.

"Ovo sada je veliki izazov za mene", poručio je nakon što je ovaj tjedan obavio liječničke preglede u Sheffieldu te potpisao ugovor na tri i pol sezone.

"Uvjeren sam da će mi ovo biti odlično iskustvo i da će biti zabavno braniti pred našim navijačima. Želim se priključiti momčadi što je prije moguće", izjavio je vratar s dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske godine 2021.

Grbić bi mogao debitirati za crveno-bijele iz Sheffieda u subotu u kup utakici s Brighton and Hove Albionom.

"Spreman sam za ovaj izazov", naglasio je. Dodao je da je iskusan jer je branio u španjolskoj i francuskoj ligi, te nastupao u Ligi prvaka za Lille.

Sheffield i Atletico Madid nisu otkrili iznos transfera. Grbićeva cijena iznosi 3,5 milijuna eura, podatak je specijalizirane internetske stranice Transfermarkt.

Atletico je u kratkom priopćenju naveo da su "dva kluba postigla sporazum o njegovom prelasku" te da Grbiću žele "najveće uspjehe u njegovoj novoj etapi". Madridski klub je kao zamjenu za njega doveo 26-godišnjeg rumunjskog reprezentativca Horatija Moldovana iz bukureštanskog Rapida. On će biti zamjena 31-godišnjem Janu Oblaku uz kojeg Grbić ove sezone nije niti jednom zaigrao.

"Mi vjerujemo da Grbić može biti važan član naše momčadi", rekao je Sheffieldov trener Chris Wilder. "Veselimo se što ćemo raditi s njim i zadovoljni što smo ga doveli na drugi rok", dodao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije