RUKOMETNI SP

Hrvatska pobijedila svjetske prvake i osigurala kvalifikacije za OI

Slavko Midžor/Pixsell
23.01.2019.
u 19:32

Červarova družina je trijumfom nad svjetskim prvacima osvojila treće mjesto u skupini

Nadali su se Hrvati da će utakmica protiv Francuske odlučivati o putniku u polufinale, ali nažalost značila je tek borbu za poziciju koja vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre. Nije se hrvatskim igračima bilo lako oporaviti od šokantnog poraza od Njemačke, no po ulasku u jučerašnju utakmicu protiv Francuza vidjelo se da su ipak uspjeli u tome.

Povela je momčad Didiera Dinarta, a Kauboji su prvi put u vodstvo došli u 11. minuti, kada je Horvat zabio za 4:3, a već 30-ak sekundi kasnije poveli su 5:3. Tih dva pogotka držali su sve do 10:8, ali onda su Francuzi počeli bolje igrati obranu, dvije, tri lopte skinuo je i Gerard, pa smo na odmor otišli sa 11:11. Šteta što hrvatski igrači nisu bili precizniji, jer u tih prvih 30 minuta promašili su čak 11 šuteva.

Fenomenalan u tih prvih 30 minuta bio je Zlatko Horvat, zabio je pet pogodaka, uz šut 5/5. Dobro je u tom prvom poluvremenu funkcionirala i igra 7 na 6, jer u tim situacijama zabili su dva pogotka, a nisu primili niti jedan. I u drugom poluvremenu igralo se gol za gol u prvih šest sedam minuta, a onda su golovima Karačića i Mandića opet otišli na prednost od dva pogotka (15:13). Imali su i 16:14, pa 17:15, no u tim trenucima nikako se nisu po prvi put u utakmici odvojiti na +3. 

Ipak, uspjelo im je to konačno u 48. minuti, kada je Duvnjak sjajno presjekao jednu loptu, a Mandić zabio za 19:16. a onda je u 50. Horvat zabio za 20:16. U tim trenucima igrali su fenomenalnu obranu, Francuzi su morali nerezonski šutirati s devet metara, a te je lopte lako branio Marin Šego, koji je jučer skupio 11 obrana. do pobjede na kraju nisu stigli lako, Francuzi su 55. minuti bili stigli na 21:19, ali snage za potpuni preokret ipak nisu imali. Na kraju su Hrvati slavili sa 23:20. Ovom su pobjedom osigurali treće mjesto u skupini, odnosno utakmicu za 5. mjesto, koja će se igrati u subotu od 20.30 sati u danskom Herningu. A time je hrvatska momčad ostvarila primarni cilj postavljen uoči početka Svjetskog prvenstva.

Šteta, mogli su i više, jer na ovom SP-u pobijedili su europske (Španjolsku) i svjetske prvake (Francusku), no plasmana u polufinale koštao ih  je neočekivani kiks protiv Brazila. Za razliku od utakmice protiv Njemačke u ponedjeljak, Lino i njegovi igrači nisu imali razloga buniti se na sudački kriterij, češki par Horaček i Novotny posao je odradio odlično. Hrvati su imali veliku podršku navijača, bilo je u dvorani pet, šest tisuća Hrvata, a zanimljivo, za Hrvatsku su navijali i Nijemci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?